Asiantuntijat hellyttävän yksimielisiä – vain yksi suomalaisseura voittaa otteluparinsa eurokentillä

© Kuva: Juha Tamminen

Jos Ruudun asiantuntijoihin on uskominen, voittaa tällä viikolla otteluparinsa eurokentillä vain yksi kolmesta suomalaisseurasta. Ruudun kymmenen asiantuntijaa olivat asiasta lähes hellyttävän yksimielisiä.

Kaikki kymmenen vastannutta uskoivat, että HJK taipuu Mestarien Liigan karsintojen otteluparissaan Tshekin suurseuralle Viktoria Plzenille ja jatkaa pelejään Eurooppa-liigan karsinnoissa. Aivan yhtä vähän luottoa löytyi SJK:n mahdollisuuksiin norjalaista Lillestrømiä vastaan. HJK hävisi viime viikolla kotikentällään Plzenille 1-2 ja SJK Lillestrømille 0-1. HJK ajaa tshekkiläisten etumatkaa takaa vieraskentällä tiistaina kello 20 alkaen, ja SJK Norjassa torstaina.

KuPS:n puolestaan uskotaan selvittävän tieltään moldovalaisen Milsami Orhein. Vaikka avausosa Kuopiossa päättyikin 2-2-tasapeliin, uskoo yhdeksän vastaajaa kymmenestä, että KuPS hakee Moldovasta vierasvoiton ja etenee parista jatkoon. Ainoa KuPS:n putoamista ennustava asiantuntija on Janne Oivio.

Oivion lisäksi asiantuntijaraatiin kuuluvat Saku-Pekka Sundelin, Marko Rajamäki, Jarkko Wiss, Timo Furuholm, Pekka Lagerblom, Tero Karhu, Mika Ojala, Kim Kallström ja Velja Engström.

Jos KuPS paristaan jatkaa, kohtaa se Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella elokuussa joko sveitsiläisen Young Boys Bernin tai latvialaisen Liepajan. SJK:n mahdollinen seuraava vastustaja olisi joko belgialainen Antwerp tai kosovolainen Drita, joka pudotti aiemmin jatkosta FC Inter Turun.

HJK:n europelit jatkuvat tiistai-illan tuloksesta riippumatta. Jatkoon venyessään se kohtaa voittajan parista Maribor-Sheriff Tiraspol, ja hävitessään Eurooppa-liigan karsinnoissa saman parin häviäjän. Mariborin ja Sheriffin ensimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.