Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on hylännyt Venäjän jalkapalloliiton ja neljän venäläisseuran tekemät valitukset näille asetetuista kilpailukielloista. Kansainvälinen jalkapallon kattojärjestö FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat hyllyttäneet kyseiset toimijat toistaiseksi. Panna johtuu Venäjän valtion hyökkäyssodasta Ukrainaa vastaan.

Yksikään venäläinen maa- tai seurajoukkue ei saa osallistua FIFAn tai UEFAn alaisiin kilpailuihin. Päätös pannasta tehtiin tämän vuoden helmikuussa. Maaliskuussa CAS kieltäytyi jäädyttämästä FIFAn langettamaa tuomiota, mikä käytännössä tarkoitti, että Venäjän miehet eivät pystyneet osallistumaan ratkaiseviin MM-karsintaotteluihin.

Toukokuussa FK Zenit, Dinamo Moskova, PFC Sotši ja Venäjän armeijan joukkue PFK TsSKA täyttivät muodollisen valituksen CASille.

– Kaikissa näissä tapauksissa paneeli päätti, että Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin eskaloituminen sekä ihmisjoukkojen ja hallitusten maailmanlaajuinen vastustus [sotaa kohtaan], loivat ennennäkemättömän ja -kokemattoman tilanteen, johon FIFAn ja UEFAn oli vastattava, CAS peräänkuulutti tiedotteessaan.

Lukuisat kansalliset jalkapallojärjestöt ilmoittivat alkuvuonna, että niiden maajoukkueet eivät pelaisi otteluita Venäjän kanssa.