Valioliigaseura Manchester United suostuu päästämään Cristiano Ronaldon ensi kaudeksi muualle, jos tämä myöntyy lainasiirtoon, kirjoittaa Steve Bates, The Sunday Peoplen toimittaja ja Football Writers’ Associationin (FWA) entinen puheenjohtaja. Ronaldon nykyinen sopimus kattaa ainoastaan kauden 2022–23, mutta ehdotetussa skenaariossa United lunastaisi asiakirjoissa olevan option yhdestä lisävuodesta.

Unitedin tekemän hahmotelman luulisi miellyttävän joukkueesta pois halajavaa Ronaldoa. Tiettävästi suurin vaikutin Ronaldon toiminnalle on se, että hän haluaa pelata Mestarien liigaa, mikä ei ole mahdollista Unitedissa tulevalla kaudella. Manchesterissa puhaltavat nyt kuitenkin uudet tuulet. Manageri on vaihtunut arvostettuun Erik ten Hagiin, ja ylijäämäpelaajien tilalle on tähän mennessä hankittu Tyrell Malacian, Christian Eriksenin ja Lisandro Martínezin kaltaisia vahvistuksia. Neljän parhaan joukkoon sijoittuminen on täysin mahdollista. Myös Eurooppa-liigan voiton kautta avautuisi paikka maanosan kuninkuuskilpailusta kaudeksi 2023–24.

Ronaldon todennäköisimmäksi uudeksi seuraksi on hiljattain noussut espanjalainen Atlético Madrid. Ronaldo agentin kanssa läheisesti työskentelevä Manu Sainz Diario AS:stä tietää kertoa, että näin on. Fabrizio Romano, Italian siirtoekspertti, vahvisti väitteen tuoreeltaan. Vaikka Atletin aktiivisuus siirtomarkkinoilla on ollut vähäistä, The Timesin tietojen mukaan seura on valmis myymään pelaajiaan tehdäkseen tilaa Ronaldolle. Saman käsityksen on saanut luotettava portugalilaisjournalisti Pedro Sepúlveda.

Ronaldo ylistää Atlético Madridin pitkäaikaista päävalmentajaa Diego Simeonea tämän dokumenttisarjassa Partido a partido. Sarja ilmestyi tämän vuoden tammikuussa.

– Kun pelaan joukkuetta vastaan, en yleensä välitä valmentajasta. Atletin tapauksessa näen myös Simeonen, sanoi Ronaldo.

Toinen Ronaldon agentin epävirallisista mielipiteiden julistajista, toimittaja Duncan Castles, kirjoitti eilen lauantaina, että Ronaldo on ollut vaikuttunut Simeonen halusta tehdä töitä hänen kanssaan.