Onko Venezialla maailman parhaat peliasut toista vuotta putkeen? ”Toisesta universumissa”

© Kuva: Getty Images

Hyvin harvoin sarjatasojen välillä seilaavat joukkueet saavat aikaan kansainvälistä kiinnostusta. Poikkeuksen muodostaa Venezia FC, josta on kehkeytymässä todellinen kulttiseura pelipaitojensa ansiosta.

Jo viime vuoden elokuussa Venezia varasti otsikot pelipaidoillaan. Vaikka tuota aikaa seurannut kausi päättyi Serie A:n jumbosijaan, on seuran viestintätiimi jatkanut hyväksi havaitsemallaan linjalla, joka tukee Venetsian kaupungista välittyvää kuvaa taiteen, kulttuurin ja muodin tyyssijana. Suosio suuntaa mediahuomiota jopa pois joukkueen urheilullisesta annista.

Studio Bureau Borschen ja urheiluvälinevalmistaja Kappan välisenä yhteistyönä kehitetyissä pelipaidoissa yhdistyy high-end-muoti jalkapallopaitojen perinteeseen. Freenlancetoimittaja Sam Farley kysyi torstaina Twitterissä, onko kautta 2022–23 varten suunniteltu kokonaisuus ”kaikkien aikojen paras”, kun taas turkkilaisaviisi Socrates Dergi tyytyi toteamaan, että pukineet ovat ”toisesta universumista”. Mustaa kotipaitaa koristavat kultaiset logot. Kauluksessa ja hihoissa on vihreät ja oranssit raidat. Samanväriset, vaakasuuntaiset raidat vuorottelevat valkoisessa vierasasussa. Kolmas vaihtoehtoinen pelipaita on muutamia yksityiskohtia lukuun ottamatta kokonaan kultainen.

– Mallineen mukaan tehdyt pelipaidat on julistettu meillä pannaan. Vaihdoimme Niken Kappaan osaltaan siksi, koska pidämme Kappasta italialaisena brändinä, jolla on rikas perinne ja suuri tuotantokapasiteetti, mutta ennen kaikkea halusimme saada täyden kontrollin luovasta prosessista, ja se oli kriittinen [onnistuminen] meiltä, kuvaili Venezian brändipuolesta ja luovasta ryhmästä vastaava Ted Philipakos Highsnobiety-verkkosivustolle.

– Siinä missä jotkin seurat ovat riippuvaisia agentuuriliikkeistä, me ohjaamme kaikkea itse suunnittelusta markkinointikamppanjoihin ja niin edelleen.

Kauden 2022–23 urheiluvaatteita on putoamisesta huolimatta myyty jo enemmän kuin viime kauden asuja. Mainosotokset on filmikuvannut Chris Kontos Kennedy Magazine -lehdestä.

Katso upotuksista Venezian viime ja tämän kauden pelipaidat.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.