Robert Lewandowski siirtyi hiljattain Bayern Münchenistä Barcelonaan.

Barcelona maksoi 33-vuotiaasta hyökkääjästä 45 miljoonaa euroa, ja siirtosumma voi kasvaa bonusten myötä 50 miljoonaan euroon.

Puolalaiskärki edusti Bayernia kahdeksan vuoden ajan ja voitti jokaisella kaudella Bundesliigan mestaruuden. Hän iski vuosien saatossa Bayernille yhteensä peräti 344 maalia ja antoi 72 maalisyöttöä.

Lewandowski muodosti toimivan tutkaparin Thomas Müllerin kanssa.

Bild haastatteli Mülleriä, joka otti kantaa Lewandowskin Barcelona-siirtoon.

– Kaikki osapuolet päättivät, että Lewandowski jättää seuran. Siihen oli hyviä syitä, mutta emme tiedä, mitä odottaa, kun 30-50 maalia kaudessa tehnyt pelaaja ei ole enää kanssamme kentällä.

– Pelisuunnitelmamme ei ollut pelata palloa aina pelkästään Lewandowskille, mutta kun joukkueessasi on sellainen pelaaja, pelaat hänelle koko ajan automaattisesti. Nyt asiat muuttuvat ja on hienoa nähdä, miten hyökkäyksemme kehittyy. Tavoitteemme on oltava se, ettemme istu alas puolen vuoden päästä ja sano, että meillä on maalinteko-ongelmia.

Müllerin mukaan Lewandowskin lähtö avaa mahdollisuuksia muille joukkueen pelaajille.

– Emme pelaa tästä lähtien vain kymmenellä pelaajalla, koska Lewandowski lähti. Nyt muut saavat näyttöpaikkoja ja mahdollisuuksia maalintekoon. Ehkä teemme vähemmän maaleja, mutta se ei tarkoita sitä, ettemmekö voisi menestyä. Esimerkiksi vuonna 2012 Mario Mandzukic saapui Mario Gómezin korvaajaksi. Mandzukic ei yltänyt Gómezin maalimääriin, mutta voitimme triplamestaruuden ja olimme voittamattomia.