Barcelonan uusi ykköshyökkääjä Robert Lewandowski ei säästellyt sanojaan ripittäessään entistä seuraansa Bayern Müncheniä, joka hänen mukaansa ”on jauhanut sontaa” lepyyttääkseen hänen lähdöstään ärsyyntyneitä kannattajia. Hän siirtyi Bayernista Barcelonaan noin 45 miljoonalla eurolla aiemmin heinäkuussa.

Lewandowski korosti ESPN:n toimittajan Cristina Alexanderin haastattelussa, ettei hänen lähtönsä johtunut Bayernin huhutusta kiinnostuksesta Erling Braut Hålandia kohtaan. Håland siirtyi heti kesä- ja heinäkuun vaihteessa Borussia Dortmundista Manchester Cityyn.

– Ei sillä ollut mitään tekemistä Erlingin kanssa, Lewandowski sanoi lauantaina.

Lewandowski kuvaili itseään sellaiseksi ihmiseksi, joka puhuu totta, vaikka se ei saattaisi häntä edulliseen valoon.

– En halua puhua siitä, mitä tarkkaan ottaen tapahtui. Mutta jos kysyt, lähdinkö [Hålandin] takia, vastaan, että en. Ei olisi minua haitannut, vaikka hän olisi tullut Bayern Müncheniin.

– Mutta jotkut ihmiset eivät ole rehellisiä, puhuvat yhtä [ja tekevät toista], Lewandowski jatkoi.

– Ja minulle se oli aina tärkeää olla avoin, puhua totta, ja ehkä joistakin se muodosti ongelman. Minähän [kuitenkin] viime kädessä tiedän, jos jokin asia ei myöskään sovi [maailmankatsomukseeni], ja tiesin, että nyt tuntuu siltä, että ehkä on hyvä aika muuttaa pois Bayern Münchenistä ja liittyä Barcelonaan.

– Minulla oli erittäin hyvät suhteet joukkuetovereihini, henkilökuntaan, päävalmentajaan, ja nämä ovat kaikki sellaisia asioita, joita jään kaipamaan, koska aikani siellä oli kaunista. Ja me emme olleet ainoastaan kavereita kentällä, vaan jotain enemmän.

– Joten kaikki, mitä tapahtui viimeisten viikkojen aikana ennen kuin lähdin Bayern Münchenistä, oli myös tietysti osa politiikkaa. Seura yritti löytää perustelun, miksi se voi myydä minut toiseen seuraan, koska aiemmin se oli ehkä ollut vaikeaa selittää faneille. Ja minun täytyi vain hyväksyä se, vaikka [minusta] puhuttiin paljon hevonpaskaa, [siis] todella paljon paskaa puhuttiin minusta. [Mikään] ei ollut totta, mutta tiesin kuitenkin, että kannattajat tukisivat minua tällaisenakin aikana.

Lewandowski antoi viimeisten kuukausien aikana paljon haastatteluja, joissa hän julisti olevansa valmis lähtemään Bayernista ja päättämään kahdeksan kautta kestäneen ajanjakson saksalaisjoukkueessa. Pitkään Bayern kieltäytyi pyynnöistä. Lewandowski, 33, on voittanut kahtena viime vuonna Euroopan Kultaisen kengän ja FIFAn vuoden pelaajan palkinnon.