Sadio Mané valittiin Afrikan jalkapalloliiton CAF:n äänestyksessä maanosan vuoden pelaajaksi. Mané, 30, sinetöi Senegalille Afrikan-mestaruuden viimeistelemällä voiton ratkaisseen neljännen maalin loppuottelun rangaistuspotkukisassa. Sama toistui MM-karsintojen viimeisellä kierroksella, jälleen Egyptiä vastaan. Valioliigassa hän teki 16 maalia ja auttoi Liverpoolia yltämään Mestarien liigan finaaliin. Kausi päättyi Englannin cuptuplan mestaruusjuhliin.

Manélle palkinto oli hänen uransa toinen. Edellisen kerran hänet nimettiin Vuoden jalkapalloilijaksi kolme vuotta sitten. Vuodesta 2016 lähtien hän on ollut joka kausi kolmen eniten ääniä saaneen pelaajan joukossa. Tällä kertaa kärkikolmikon täydensivät Mohamed Salah ja Édouard Mendy.

– Omistan tämän palkinnon Senegalin nuorisolle. Olen hyvin liikuttunut, eikä minulla ole sanoja, joilla ilmaista, mitä tunnen, Mané totesi torstaina.

Nigerialainen Asisat Oshoala valittiin vuoden naispelaajaksi ennätyksellisesti jo viidettä kertaa.