Viime kausi oli seurajoukkuetasolla Lionel Messille vaikea. Siirtymä Barcelonasta Ranskan pääkaupunkiin ja Paris Saint-Germainiin ei sujunut kivuttomasti. Messin odotettiin takovan maaleja poskettomalla tahdilla, mutta sarjassa niitä tuli vain kuusi. Viimeksi hän oli tehnyt alle kymmenen maalia kaudella 2005–06, jolloin hän teki 17 Espanjan pääsarjaotteluun kuusi osumaa.

Mestarien liigassa Messi epäonnistui rangaistuspotkussa, jolla PSG olisi käytännössä varmistanut neljännesvälierävoiton Real Madridista. Kotistadionillaan Parc des Princesillä hän sai kuunnella buuauksia. Messi alkoi tiettävästi pohtia, olisiko hänen mahdollista palata Kylian Mbappén varjosta takaisin Barcelonaan tuttuihin maisemiin vanhojen ystävien luo.

Samaan aikaan Messin pitkäaikainen kilpakumppani Cristiano Ronaldo on hieman samankaltaisessa tilanteessa. Ronaldo siirtyi Juventuksesta Manchester Unitediin vielä laajemman, ylettömän ja kritiikittömän innostuksen saattelemana. Kausi 2021–22 sujui kuitenkin nihkeästi, vaikka hänet valittiinkin äänivyöryllä Unitedin vuoden pelaajaksi.

Le Parisienin mukaan Ronaldo pyysi heinäkuussa siirtoa PSG:hen, mutta seura kieltäytyi mahdollisuudesta. Katalonialainen aviisi El Nacional uutisoi 8. heinäkuuta, että Messi oli antanut ultimaatumin PSG:n toimitusjohtaja Nasser Al-Khelaifille: joko Ronaldo jätetään palkkaamatta, tai hän lähtee. Messi ei halunnut jakaa pukuhuonetta Ronaldon kanssa. PSG-brändin lippulaivaksi otettu Mbappé ihannoi Ronaldoa.

Guillem Balagué väittää kirjassaan Ronaldo (2015), että yksityiselämässään Ronaldo käyttää Messistä nimitystä ”paskiainen”. Samannimisessä elämäkerrassa (2013) Luca Caioli esittää, että Ronaldolla nousee tunteet pintaan, kun hän katsoo Messin pelaavan. Vuonna 2019 Ronaldo sanoi kuitenkin pelaajien yhteishaastattelussa, että hänestä olisi mukavaa käydä illallisella Messin kanssa, mihin Messi vastasi, että hänellä ei olisi mitään ajatusta vastaan.