Huuhkajista pudotetun taiturin uralla yllättävä täyskäännös – Markku Kanerva oli jo varma siirrosta, mutta nyt näyttää taas lupaavalta

© Kuva: Getty Images

Fredrik Jensen on saanut uuden mahdollisuuden seurajoukkueessaan Augsburgissa. Viime kaudella kokoonpanosta pudotettu Jensen on esiintynyt harjoituskaudella pirteästi.

Viime kausi oli sysimusta Jensenin osalta. Augsburg sijoittui sarjassa sijalle 14, mutta Jensen joutui katsomaan oikeastaan koko loppukauden otteluita katsomosta. Myös loukkaantumiset vaivasivat jälleen hyökkäävää keskikenttäpelaajaa.

Tilastoihin merkattiin lopulta minuutteja vain 12:ssa Bundesliigan ottelussa ja mies haki vauhtia myös Regionalligan puolelta Augsburgin kakkosjoukkueessa.

Kauden jälkeen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei valinnut Jenseniä mukaan kesäkuun Nations Leaguen otteluihin. Kanerva sanoikin, että Jensenin tilanne Augsburgissa on todella vaikea. Kanerva oli varma, että Jensen vaihtaisi kesän aikana seuraa.

– Valitettavasti peliaika on jäänyt kokonaan pois. Kyllä siellä varmasti seuran vaihto on edessä. Vastuuta ei ole tullut ja hän ei ole päässyt edes kokoonpanoon. Tosi hankala tilanne ja sääli, jos ajatellaan ”Pikun” kehittymistä, Kanerva sanoi toukokuun lopulla.

Kesällä Augsburg vaihtoi päävalmentajaa. Markus Weinzierl jäi sivuun ja tilalle pestattiin Enrico Maaßen. Maaßen on antanut Jensenille reilun mahdollisuuden saada ura taas raiteilleen. Jensenillä on sopimusta Augsburgin kanssa jäljellä vielä vuosi.

Harjoituskaudella Jensen on esiintynyt varsin pirteästi. Viikonloppuna Augsburg eteni Saksan cupissa jatkoon voittamalla Regionalligassa pelaavan Lohnen selvästi maalein 4-0. Jensen tuli tunnin kohdalla sisään ja iski pian 2-0-maalin ja syötti myöhemmin vielä 3-0-osuman.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Vastuuta on tullut myös harjoituspeleissä. Jos viime keväällä Jensenin jatko Augsburgissa vaikutti kaikkea muuta kuin todennäköiseltä, nyt suomalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja on jopa kilpailemassa avauksen paikasta, kun Bundesliiga käynnistyy tulevana viikonloppuna. Augsburg kohtaa avausottelussaan kotonaan Freiburgin.

Tällä hetkellä 24-vuotiaan Jensenin tilanne vaikuttaa jälleen varsin positiiviselta. Tärkeintä Jensenin kannalta olisi säilyä terveenä ja saada vihdoin ehjä kausi pelattua.

Vakuuttava harjoituskausi on varmasti pantu merkille myös Huuhkajien valmennusportaassa. Mikäli otteet jatkuvat tasaisina Bundesliigassa, saattaa Jensen tehdä paluun Huuhkajiin syyskuussa, kun Nations League pelataan loppuun.

Silloin Huuhkajissa saatetaan nähdä taas uusi veljespari samaan aikaan, sillä Fredrikin isoveli Richard on myös vahvoilla tulevissa valinnoissa. Richard Jensen siirtyi alkavaksi kaudeksi Puolan pääsarjaan, Órnik Zabrzen riveihin.

Saksan Bundesliiga käynnistyy tulevana viikonloppuna. Bundesliigan otteluita voi Suomessa seurata Elisa Viihde Viaplaysta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.