Maanantain Veikkausliigan osalta otsikot piti olla varattu Roman Eremenkon paluulle, mutta vähintään yhtä suureksi puheenaiheeksi nousi HIFK-kapteeni Sakari Mattilan ulosajo.

Ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä 23. minuutille saakka, kunnes ottelun erotuomari Oskari Hämäläinen teki pahan tuomarivirheen. Interin Rodrigo Arciero otti huonon kosketuksen palloon, johon pääsi väliin HIFK:n Michael Bakare. Bakare yritti saman tien ohittaa Arcieron, mutta matka tyssäsi Interin pelaajaan.

Hämäläinen katsoi tilanteessa Bakaren rikkoneen, vaikka nimenomaan Arciero esti Bakaren juoksun yhteentörmäyksessä. Inter sai vapaapotkun. Mattila ei voinut käsittää Hämäläisen tuomiota ja menetti totaalisesti hermokontrollinsa.

Mattila tuli kauempaa kapteenin ominaisuudessa protestoimaan kovaan ääneen tuomiota, ja sai siitä hyvästä varoituksen. Mattila ei sulattanut myöskään saamaansa varoitusta, vaan kritisoi kovaan ääneen Hämäläisen toimintaa huitoen samalla käsillään. Tästä Hämäläinen antoi lopulta toisen varoituksen ja ajoi HIFK:n kapteenin ulos kentältä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Twitterissä tuomio herätti mielipiteitä. Varsinkin entiset huippupelaajat kritisoivat Hämäläisen ratkaisua ajaa Mattila ulos kentältä.

– Tuosta punainen. Mä en kestä, Interin entinen kapteeni Timo Furuholm kirjoitti.

– Miksi pelaaja/kapteeni ei saa näyttää tunteitaan ja tyytymättömyyttään tuomarin päätökseen, ilman että lentää samantien pihalle? Peliin kuuluu tunteet ja niiden ymmärtäminen on osa peliä. Ymmärrän täysin Sakari Mattilan hiiltymisen, Pekka Lagerblom ihmetteli.

– Samaa mieltä. Vihellys oli jo kova tuomio, niin sen jälkeen pitäisi pystyä ottamaan ärräpäät ja tuulimyllyt vastaan. Tietämättä mitä nyt on suusta päässyt. Keltainen joo, mutta ei minusta punainen, Mika Väyrynen komppasi.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Tuosta punainen. Mä en kestä. #veikkausliiga

Mika Väyrynen81

@MikaVayrynen

Pekka Lagerblom

@lagerblom_pekka
Miksi pelaaja/ kapteeni ei saa näyttää tunteitaan ja tyytymättömyyttään tuomarin päätökseen - ilman että lentää samantien pihalle...peliin kuuluu tunteet ja niiden ymmärtäminen on osa peliä. 🤔

Ymmärrän täysin @SakariMattila hiiltymisen...

#veikkausliiga
Samaa mieltä. Vihellys oli jo kova tuomio niin sen jälkeen pitäs pystyy ottaa ärräpäät ja tuulimyllyt vastaan. (Tietämättä nyt mitä on suusta on päässy)
Keltanen joo, mut ei mun mielestä punasta.

Hämäläisen tuomio sai myös ymmärrystä. Urheilutoimittaja ja erityisesti tuomarointiin erikoistunut Lari Vesander katsoi Hämäläisen tehneen täysin oikean tuomion Mattilan suhteen, vaikka itse vapaapotku menikin väärin.

– Esimerkki siitä, miten ei kannata protestoida. Tuomari viheltää keskialueen vaparitilanteen päin honkia. Tällaisessakin tilanteessa spontaani protestointi menee läpi, mutta Mattila juoksee paikalle kymmenien metrien päästä, saa varoituksen ja räyhää sitten vielä toisen.

– Mattilan käytös ei ole kapteenin arvolle sopivaa. Jos sanat ja volyymi varoituksen jälkeen vastaavat yhtään eleitä, niin tuomarille ei valitettavasti jää vaihtoehtoja, Vesander puolusti Hämäläistä.

Inter voitti ottelun lopulta miehen ylivoimaisena maalein 3-0. Roman Eremenko kellotti reilun tunnin kentällä ja esiintyi varsinkin ennen ulosajoa edukseen. Eremenkon paluuta Veikkausliigaan oli Töölössä todistamassa reilu 3 000 katsojaa, mikä oli selvästi yli HIFK:n kauden yleisökeskiarvon.

LUE MYÖS: