TURKU. Kuopion Palloseuran hyökkääjä Tim Väyrynen uskoo, että savolaisilla on vielä sauma yllättää Young Boys Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa.

Sveitsin suurseura voitti ensimmäisen osan torstaina Turussa maalein 2-0 ja oli läpi ottelun selkeästi vahvempi joukkue.

– Totta kai harmittaa ihan älyttömästi peli ja lopputulos varsinkin. Vastustaja pelasi hienoa jalkapalloa, todella tehokasta. He näyttivät, minkä takia he ovat maailmanhuippuja, kommentoi Väyrynen SuomiFutikselle.

Väyrysellä oli myös henkilökohtaisesti haastava ilta, sillä tarjoilu hyökkääjälle oli vähissä. Hän arveli kuitenkin, että pystyi toteuttamaan hänelle annettua ohjeistusta ihan hyvin.

– Totta kai tuossa sai tehdä paljon hommia. Piti puolustaa pitkiä jaksoja. Sellaista se on välillä varsinkin, kun vastustaja pystyy pitämään palloa hyvin.

Young Boys on erittäin laadukas joukkue, muttei Väyrysen mukaan murtamaton.

– Aina kun me pääsimme hyökkäysalueelle, pari kertaa rangaistusalueelle laidoista, niin he olivat pulassa. Muutamia kulmapotkuja. Pari tilannetta oli pienestä kiinni. Meidän pitää ehdottomasti pystyä vain haastamaan heidän puolustustaan, koska heistä huomasi heti, että he eivät halua puolustaa – he halusivat vain mennä eteenpäin. Valitettavasti emme pystyneet tarpeeksi haastamaan.

KuPSiin on kiinnittynyt tällä viikolla huomiota muutenkin kuin Konferenssiliigan vuoksi, sillä joukkueen päävalmentajaa Simo Valakaria on huhuttu Motherwellin peräsimeen Skotlantiin. Väyrysen mukaan joukkueen sisällä ei ole keskusteltu aiheesta kovinkaan paljon.

[readmore from=Motherwell]

– Simo sanoi juuri vaan, että nämä huhut tulevat sen takia, että joukkue on vetänyt hyvin, ja tästä jatketaan eteenpäin. Me keskitymme aina seuraavaan otteluun ja teemme parhaamme. Turha miettiä mitään muuta.

– Jos alkaa liikaa miettiä ulkopuolisia asioita tai jotain siirtojuttuja tai tulevia pelejä, niin yleensä lopputulos ei ole paras mahdollinen.

Väyrysen mukaan Valakariin liittyvät spekulaatiot eivät ole näkyneet joukkueen tunnelmassa tai valmistautumisessa.

– Itsekin olen pelannut hienoissa seuroissa, ja huhut ja spekulaatiot ovat siellä arkipäivää. Esimerkiksi Saksassa pelatessa se on arkipäiväistä – eri pelaajia, valmentajia ja ties mitä huhuja.

Young Boys isännöi KuPSia ensi viikon torstaina toisessa osaottelussa.

Ville Liimatta, Turku

LUE MYÖS: