TURKU. Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari oli todella harmissaan siitä, että hänen joukkueensa joutui pelaamaan tärkeän europelin Turussa.

KuPS ”isännöi” torstaina sveitsiläistä Young Boysia Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen avausottelussa, joka päättyi vieraiden 2-0-voittoon.

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Turun Veritas-stadionilla, koska KuPSin oma kotikenttä ei täytä vaatimuksia vastaavan pelin järjestämiselle. Viime vuonna KuPS pelasi samasta syystä Union Berliniä vastaan Helsingin olympiastadionilla.

Turkuun matkanneet kuopiolaiskannattajat lähettivät parikin kertaa huudoillaan terveiset Kuopion kaupungille paikkakunnan heikosta stadiontilanteesta. Huutojen sisällöstä tarvinnee vihjata vain sen verran, että niissä mainittiin Kuopion kaupunki, jota kehotettiin haistamaan jotain.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Tuija Mehtonen

@tuiskum
Kuopiolaisen KuPS-kannattajan #ueclfi kotipelipäivä

#KuPS
#Kuopio

Valakari sanoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että hän ymmärtää kannattajien tuskan ja turhautumisen.

– Olen surullinen siitä, että emme pystyneet pelaamaan tätä Kuopiossa.

– Kannattajien viesti kaupungille… En ihan tarkkaan kuullut, mikä se oli, mutta jos loogisesti ajattelen, niin kannattajia harmitti varmasti tosi paljon, että peliä ei pystytty pelaamaan Kuopiossa.

– Kuopio sanoo itseään urheilukaupungiksi, ja me emme pysty järjestämään näitä hienoja tapahtumia koko kaupungille. Siellä olisi koko kaupunki takanamme niin kuin on ollut.

– Veritas on loistava stadion, oli kiva päästä tänne pelaamaan. Oli kiva nähdä paljon meidän fanejamme, he pitivät paljon meteliä. Miten hienon tunnelman me saisimmekaan omalle stadionillemme, kun me saamme näihin vieraspaikkoihinkin näin hienon tunnelman.

Ville Liimatta, Turku

LUE MYÖS:

Juuso Ikonen 🇺🇦

@IkosJuuso
Tehtiin tänään mielestäni onnistunut tapahtuma.

+1.500 katsojaa yli 450km:n päässä kotoa. Kiitos Turku!

Eurokesä on raskasta joukkueelle, mutta on se sitä myös taustoille. Hurjasti kilsoja pariin kuukauteen - ilman vapaapäiviä.

Väsyttää jo aika paljon.

#KuPS #UECLfi