HJK:n ja HIFK:n välinen Veikkausliigan Stadin derby keskeytyi maanantaina muutamaksi minuutiksi, kun joukkueiden kannattajapäädyissä rupesi tapahtumaan.

HIFK:n kannattajat olivat saaneet jostain käsiinsä Klubipäädyn banderollin, jota Tähtirintojen fanit yrittivät polttaa omassa päädyssään. Toisessa päädyssä HJK:n kannattajat suivaantuivat IFK-fanien tempauksesta, ja osa päädyssä olleista HJK:n faneista vyöryi katsomostaan kentän puolelle ja kaatoi mainosaitoja maalin takana.

Ottelu keskeytettiin, pelaajat ohjattiin stadionin uumeniin ja mellakkapoliisit tulivat poliisikoirineen kentälle rauhoittamaan tilannetta.

Helsingin poliisi oli muutama päivä ennen derbyä tiedottanut, että se aikoo olla paikallisottelussa isoin joukoin paikalla, koska viranomaisten ennakkotietojen perusteella ”otteluun liittyvät uhkakuvat ovat tavallista suurempia”.

– Poliisi arvioi, että että ottelun yhteydessä saattaa esiintyä kannattajien yhteenottoja. Tästä syystä poliisi myös varautuu tapahtumaan normaalia runsaammilla resursseilla.

Sosiaalisessa mediassa kannattajien toiminta on saanut Veikkausliigan seuraajilta lähes yksimielisen täystyrmäyksen. Monet ovat nimittäneet fanien käytöstä ”urpoiluksi”.

Olemme keränneet tähän artikkeliin reagointeja tapahtuneesta.

Sami Lehtinen

@2Sale5
Vittu että on fiksua menoa taas derbyssä!!! Kovat jätkät siellä hilluu! Saatanan säälittävää #stadinderby #veikkausliiga

Harri Laine

@HarriLaine
Voi helvetin helvetti, saatanan urpot #larppaus #StadinDerby #Veikkausliiga

Juhavaltteri Salminen

@jvsalminen
Hienosti hesalaiset. #veikkausliiga

Tuukka Kotimäki

@tkotimaki
Futisväki on kritisoinut jälleen mm. median ja viranomaisten lähestymistapaa tähän #stadinderby :yn. Nyt sitten joukko idiootteja antaa tälle lähestymistavalle oikeutuksen ja selityksen. Uskomattoman surullinen olo suomifutiksen puolesta. Hävetkää. #Veikkausliiga

Matias Autio

@MatiasAutio3
Laitetaan pojat yhteneväinen kommandopipo päälle ja lähdetään kannattamaan. Ei mitään tarkoitusperiä, ei tietenkään. Kuvassa esiintyvät, menkää peliin eteen ja katsokaa itseänne. Aito tunteella kannattaminen on hienoa, ei tämä. #Veikkausliiga #HJK #HIFK #stadinderby

Peter Johansson

@pepejajo
Larppaavat luuserit näköjään olleet vauhdissa. 🤦🏻‍♂️ #Veikkausliiga