HELSINKI. Huuhkajissa saatetaan nähdä tulevissa Nations Leaguen otteluissa uusi veljespari samaan aikaan kentällä. Richard ja Fredrik Jensen ovat ensimmäistä kertaa mukana Huuhkajissa samaan aikaan.

Richard Jensen teki A-maajoukkuedebyytin viime kesäkuussa Montenegroa vastaan. Kesäkuun otteluissa Richard pelasi todella vakuuttavasti. Hetkittäin näytti siltä, että 26-vuotias puoustaja olisi kuulunut A-maajoukkueeseen jo vuosien ajan. Erinomaiset kesäkuun maaottelut ja vahvat esitykset Puolan liigassa Górnik Zabrzen riveissä toivat kutsun Huuhkajiin myös syyskuun otteluihin.

Veljeksistä nuorempi Fredrik, 25, ei mahtunut kesäkuun joukkueeseen mukaan. Peliaika Augsburgissa loppui kokonaan, eikä sen myötä kutsua Huuhkajiin tullut. Kesällä Augsburgissa valmentaja vaihtui ja samalla muuttui myös Fredrikin tilanne. Alkukaudesta vastuuta on tullut Bundesliigassa mukavasti, mikä toi taas kutsun Huuhkajiin.

Veljespari ei ole mikään uusi näky A-maajoukkueessa. Sauli ja Leo Väisänen ovat jo tuttu näky Huuhkajissa, tosin tällä kertaa Sauli joutui jäämään pois loukkaantumisen takia. Lähivuosina maajoukkueessa on nähty myös Eremenkot, Moisanderit ja esimerkiksi Hetemajt.

Nyt samaiseen listaan lisätään Jensenit.

– Ollaan menty vähän ristiin. Tämä on ollut meille molemmille yhteinen unelma pitkään. On hemmetin kivaa, että se nyt toteutui, Fredrik kertoi tiistaina SuomiFutis-sivustolle.

Veljekset soittelevat toisilleen päivittäin, mutta viimeisen maajoukkuekutsun jälkeen puhelussa oli erilainen sävy.

– Se oli vähäsanainen puhelu, mutta sen tärkeyden ymmärsi molemmat, Richard kertoi.

– Ei siinä hirveästi mitään puhuttu. Molemmat tajusimme, kuinka paljon se molemmille merkitsee. Siinä ei hirveästi tarvinnut sanoa mitään. Näki varmaan molempien ilmeistä kaiken oleellisen, Fredrik komppasi.

Porvoosta lähtöisin olevat veljekset ovat kulkeneet samankaltaisen, mutta kuitenkin oman reittinsä Huuhkajiin. Molempien tie vei jo nuorena hollantilaiseen Twenteen. Richard siirtyi pari vuotta Fredrikiä aikaisemmin. Vuonna 2018 molemmat jättivät Twenten taakseen. Fredrik sai unelmiensa siirron Augsburgiin ja Richard lähti hakemaan miesten pelejä tililleen Hollannissa alemmalta sarjatasolta Rodasta.

Fredrikin A-maajoukkueura alkoi jo vuonna 2017. Richard joutui odottamaan omaa vuoroaan pidempään.

[readmore from=huuhkajat]

– Lapsena puhuimme, että olisi kiva jonain päivänä pelata A-maajoukkueessa yhdessä. Kovasti sen eteen on tehty duunia. Kiva, että olemme päässeet tänne asti, Fredrik kertoi.

Richard kertoi, että vanhemmat ovat tulossa katsomaan perjantaina veljesten esiintymistä.

– He ovat todella ylpeitä ja tulevat varmasti perjantaina katsomaan peliä. Olemme tehneet töitä tämän eteen, ja pientä porvoolaista historiaa tässä nyt sitten ehkä kirjoitetaan, Richard sanoi.

Fredrik antoi oman versionsa siitä, minkälainen olisi Jensenien kannalta täydellinen perjantai-ilta Romaniaa vastaan.

– Me voitamme, me molemmat pelaamme, pidetään nolla ja minä voin tehdä yhden maalin. Tärkeintä toki on se, että voitamme. Olisi kiva, jos pääsisimme molemmat pelaamaan, mutta se ei ole meidän käsissämme. Varmasti olemme valmiita, jos mahdollisuus tulee, Fredrik kertoi.

Suomi kohtaa perjantaina Romanian Helsingin Olympiastadionilla kello 21.45 alkaen. Ottelu näkyy Yle TV2 -kanavalta.

LUE MYÖS: