HELSINKI. Suomen ja Romanian avauskokoonpanot illan otteluun ovat nyt selvillä. Huuhkajien päävalmentaja Markku kanerva luottaa avainpelaajiinsa, mutta Onni Valakarin nouseminen avaukseen ja Joel Pohjanpalon penkitys ovat pienoisia yllätyksiä.

Huuhkajien maalissa aloittaa odotetusti kapteeni Lukas Hradecky. Kolmen topparin linjassa ei yllätyksiä nähdä. Topparilinjassa pelaavat Richard Jensen, Robert Ivanov ja Leo Väisänen. Wingbackeina on myös odotetut valinnat, Jere Uronen vasemmalla ja Nikolai Alho oikealla.

Suomen muoto vaikuttaisi olevan 3-5-2, jossa toinen hyökkääjä laskee hieman alemmas. Puolustaessa muoto laskee 5-3-2- tai 5-4-1-muotoon.

Keskikentän keskustassa pelaavat Glen Kamara ja Rasmus Schüller. Lisäksi Onni Valakari nousee avaukseen luultavasti keskikentän hyökkäävämmäksi vaihtoehdoksi. Valakari on jäänyt hyvin vähäiselle vastuulle viimeisen vuoden aikana A-maajoukkueessa. Loukkaantuneiden Robin Lodin ja Urho Nissilän poissaolot avaavat nyt Valakarille todellisen näyttöpaikan.

Kärjessä Teemu Pukin alapuolella pelaa Fredrik Jensen. Näin ollen ensimmäistä kertaa Huuhkajissa samaan aikaan olevat Jensenin veljekset ovat heti myös avauksessa.

Suomen avauskokoonpano

Pukki, F. Jensen;
Uronen, Kamara, Schüller, Valakari, Alho;
R. Jensen, Ivanov, L. Väisänen;
Hradecky

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Romanian avauksessa hieman yllättävänä voidaan pitää sitä, että tähtipelaajat keskikenttäpelaaja Nicolae Stanciu ja hyökkääjä George Puscas aloittavat vaihtopenkin puolelta.

Romanian avauskokoonpano

Man, Alibec, Sorescu
R. Marin, M. Marin, Tanase;
Ratiu, Nedelcearu, Rus, Bancu;
Radu

Suomen ja Romanian välinen Kansojen liigan ottelu käynnistyy Helsingin Olympiastadionilla kello 21.45. Romania on lohkon hännillä kolmella pisteellän, mutta Suomi on Romaniaa edellä vain pisteen verran. Romanian kannalta tilanne on tukala, sillä tappio Suomelle varmistaisi putoamisen C-liigaan.

Suomella on vielä teoreettiset mahdollisuudet jopa lohkovoittoon. Se tosin vaatisi sitä, että lohkoa johtava Bosnia ja Hertsegovina ei ottaisi viimeisistä otteluista pisteitä. Lisäksi Montenegron pitäisi menettää pisteitä.