HJK sai kylmää kyytiä Rooman olympiastadionilla, kun AS Roma vei pisteet 3-0-lukemin Eurooppa-liigassa. Roman päävalmentaja José Mourinho antoi rohkaisevia kommentteja HJK:sta, joka pelasi miehen alivoimalla reilu 75 minuuttia ottelusta.

HJK:n toppari Miro Tenho lensi VAR-tarkastuksen jälkeen suoralla punaisella kortilla ulos, kun hän rikkoi alimpana miehenä ensimmäisen puoliajan 14. minuutilla. Lucas Lingmanin heikko syöttö mahdollisti Roman vaarallisen vastahyökkäyksen, jonka Tenho pysäytti alimpana miehenä.

Tuomio oli eittämättä kova, vaikka perusteet suoraan ulosajoon olivatkin olemassa. Viaplayn studiossa asiantuntija Keith Armstrong ei uskonut, että tilanteesta olisi tuomittu punaista korttia ilman VARia (lue lisää).

Mourinho kehui sitä, miten HJK taisteli ensimmäiselä puoliajalla miehen alivoimalla. Tauolle mentiin vielä maalittomassa tasatilanteessa. HJK puolusti suurella sydämellä ja maalivahti Conor Hazard venyi useaan tärkeään torjuntaan.

– Täytyy olla rehellisiä. Olen itsekin ollut tuossa tilanteessa monesti. Kun joutuu pelaamaan pitkään yhden miehen alivoimalla, sitä yrittää vain tehdä parhaansa, mutta se on todella vaikeaa. Lähes mahdotonta.

Toinen puoliaika käynnistyi HJK:n kannalta surkeasti, kun Roma teki heti kaksi maalia. Paulo Dybala laukoi pallon tarkasti oikeaan kulmaan 47. minuutilla ja vain hetki myöhemmin pallo pomppi hieman onnekkaasti maaliin Lorenzo Pellegrinistä. Peli oli osumien jälkeen käytännössä ohitse. Andrea Belotti kaunisteli lukemia vielä reilun tunnin kohdalla.

– He aloittivat pelin todella hyvin. He aiheuttivat meille vaikeuksia. Emme vakuuttaneet ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla pelasimme niin kuin miehen ylivoimalla pitää pelata. Prässäsimme korkealta, emmekä antaneet heille yhtään tilaa tai aikaa, ja saimme maalit tehtyä, Mourinho kommentoi Suomen Viaplaylle.

Italiassa yli 300 Serie A -ottelua pelannut Perparim Hetemaj pelasi HJK:n keskikentällä vahvan ensimmäisen puoliajan, mutta hänet otettiin vaihtoon tauolla. Hetemaj rikkoi ja hankki tärkeitä vapaapotkuja omalle joukkueelleen antaen pelaajille hengähdysaikaa.

– Hän on hyvä pelaaja. Hän ei ole enää nuori kaveri, mutta hän toi kokemusta näille pojille, jotka eivät ehkä olleet niin tottuneet näihin peleihin.

HJK:n pelirohkeus teki vaikutuksen Mourinhoon.

– Kuten puhuin jo ennen ottelua heidän valmentajastaan (Toni Koskela), näin joukkueen, joka oli todella hyvin organisoitu, he rakensivat peliä hyvin, eivätkä pelänneet pelata alhaalta asti. Näin heti, että joukkueessa on laatua, Mourinho kehui HJK:ta.

Jos et näe alla olevia twiittejä, voit katsoa ne tästä.

Voit katsoa ottelun koosteen alla olevalta videolta. Kaikki HJK:n Eurooppa-liigan ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE MYÖS: