Real Betis jatkaa puhtaalla pelillä Eurooppa-liigassa kaadettuaan AS Roman vieraskentällä 2-1.

Kotijoukkue siirtyi johtoon rangaistuspotkusta reilun puolen tunnin kohdalla. Pallo tuomittiin pilkulle kulmapotkutilanteessa sattuneesta käsivirheestä, ja Paulo Dybala toimitti kuulan 11 metristä maaliin.

Betis tuli tasoihin 40. minuutilla Guido Rodríguezin upealla osumalla. Luiz Henrique tanssahteli aikansa pallon kanssa, kunnes siirsi sen vierelleen Rodríguezille, joka täräytti voimakkaan kudin verkkoon rangaistusalueen tuntumasta.

Varsinainen peliaika veteli jo viimeisiään, kun Betis laittoi loppulukemat taululle. Rodri Sánchez käännähti vasemmalla laidalla vartijaltaan karkuun ja keskitti Luiz Henriquelle, joka sai vaikeasta asennostaan huolimatta puskettua pallon voimalla takanurkkaan.

Pelissä riitti draamaa vielä lisäajalla, sillä Roman tähtipelaaja Nicolò Zaniolo sai suoran punaisen kortin. Zaniololla meni pallottomassa tilanteessa hermo Betisin puolustajaan Álex Morenoon, jota hän kenkäisi takaapäin jaloille.

Aiemmin torstaina samassa lohkossa pelattiin Helsingin Jalkapalloklubin ja Ludogoretsin välinen kamppailu, joka päättyi 1-1-tasapeliin. HJK avasi siten pistetilinsä tämän kauden lohkovaiheessa.

Real Betis johtaa lohkoa voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Toisena ennakkosuosikkina lohkoon lähtenyt Roma voitti HJK:n 3-0, mutta se on nyt hävinnyt kaksi muuta peliään.

Eurooppa-liigan C-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Real Betis BTB651012-416
2AS Roma ROM631211-710
3Ludogorets LUD62138-97
4HJK60152-131