AS Roman urakka Eurooppa-liigan lohkovaiheessa on sujunut lähtökohtiin nähden varsin heikosti. AS Roma on kerännyt neljästä ottelusta yhteensä neljä pistettä ja on lohkossa kolmantena.

Torstaina Betis ja AS Roma päätyivät 1-1 -tasapeliin Sevillassa. Samaan aikaan Ludogorets voitti HJK:n 2-0 ja on siten parhaillaan lohkokakkosena.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho tiedostaa, että joukkueen on voitettava käytännössä molemmat jäljellä olevat lohko-ottelut päästäkseen Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

– Meillä on vielä kaksi ottelua jäljellä ja meidän on voitettava ne molemmat. Jos emme voita niitä, jäämme ulos pudotuspeleistä. Mutta tilanne on hieno, koska ajattelemme vain omaa tekemistämme. Meidän ei tarvitse miettiä, mitä muissa otteluissa käy.

Mourinhon mielestä Mestarien liigan lohkoissa kolmanneksi jääneiden seurojen ei pitäisi päästä mukaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

– Näen Betisin voittajakandidaattina, mutta pian mukaan tulevat Mestarien liigassa epäonnistuneet suuret haikalat. Siitä tulee hauskaa. Haluamme päästä jatkoon ja olla toisella sijalla lohkossa, mutta jos päädymme kolmanneksi, olemme kandidaatteja voittamaan Konferenssiliigan.

– Mestarien liigan lohkokolmosten ei pitäisi päästä mukaan Eurooppa-liigaan. Se on fakta. He ovat epäonnistuneet Mestarien liigassa. Mukaamme tulee siellä epäonnistuneet suuret haikalat. Siitä tulee todella hauskaa.

HJK isännöi AS Romaa Töölössä 27. lokakuuta.