Qatarin MM-kisastadioneilla ei sittenkään myydä lainkaan alkoholipitoisia juomia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä New York Times, jonka jälkeen FIFA vahvisti uutisen perjantai-iltapäivänä.

LUE MYÖS: Budweiserilta huvittava reaktio MM-kisojen olutkieltoon – FIFA tarkensi poikkeuksellista ratkaisua

Alkoholi ja sen tarjoilu MM-kisojen aikana on jo kuukausien ajan lisännyt jännitteitä jalkapallon kattojärjestö FIFA:n ja isäntämaa Qatarin välillä. Qatar on konservatiivisen muslimivaltio, jossa alkoholin myyntiä valvotaan tiukasti.

Viime hetkien muutos vaikeuttaa FIFA:n 75 miljoonan dollarin arvoista sponsorisopimusta olutmerkki Budweiserin kanssa sekä suututtaa fanit, jotka ovat jo valmiiksi närkästyneet Qatarissa vallitseviin rajoituksiin.

LUE MYÖS: Järkyttävä väite: Qatar maksanut miljoonia vastustajan pelaajille voittaakseen MM-kisojen avauspelin

Uutinen viestii vahvasti myös siitä miten FIFA, joka on kohdannut vuosien saatossa kovaa kritiikkiä päätöksestään tuoda MM-kisat Qatariin, ei näytä enää hallitsevan tapahtumansa tärkeitä päätöksiä itse.

FIFA:n virallisessa fanioppaassa oltiin luvattu, että ”lipullisilla faneilla on pääsy Budweiserin, Budweiser Zeron ja Coca-Colan tuotteisiin stadionin alueella” vähintään kolmen tunnin ajan ennen ottelua ja tunnin ajan sen jälkeen.

Aiemmin tällä viikolla The Guardian uutisoi siitä, miten lupauksia oltiin rikottu alkoholijuomien hintojen suhteen. Englantilaislehden selvityksen mukaan tuopillinen olutta olisi maksanut faneille yli 13 euroa.

Artikkelia päivitetty kello 14.59.