Saksa ja Japani iskevät parhaillaan yhteen MM-lopputurnauksessa.

Ennen ottelun alkua Saksan A-maajoukkueen avauskokoonpanosta otettiin tuttuun tapaan joukkuekuva. Kuvassa kaikki avauskokoonpanon pelaajat peittivät suunsa käsillään.

Kyseessä on protesti sitä vastaan, että FIFA kielsi maajoukkueita pelaamasta seksuaalivähemmistöjä tukevilla OneLove-sateenkaarikapteeninnauhoilla.

FIFA uhkasi antaa keltaiset kortit kyseisellä nauhalla pelaaville pelaajille. Saksa oli yksi seitsemästä maajoukkueesta, joka suunnitteli käyttävänsä OneLove-nauhaa ja maksavansa siitä aiheutuvat sakot, mutta luopui ideasta FIFA:n uhkauksen myötä. Saksa julkaisi muiden maajoukkueiden kanssa tiedotteen, jossa se kertoi olevansa jyrkästi pettynyt FIFA:an.

– Kapteeninnauhalla halusimme antaa esimerkin arvoista, joita kunnioitamme maajoukkueessa, eli erilaisuudesta ja yhteisestä kunnioituksesta. Haluamme olla tästä äänekkäitä muiden maiden kanssa. Kyseessä ei ole poliittinen viesti. Ihmisoikeudet eivät ole neuvoteltavissa. Sen pitäisi olla selvää, mutta ikävä kyllä niin ei vielä ole. Sen vuoksi tämä viesti on meille niin tärkeä. Pysymme mielipiteessämme, Saksan A-maajoukkueen Twitter-tilillä kirjoitettiin.

DFB-Team

@DFB_Team
Wir wollten mit unserer Kapitänsbinde ein Zeichen setzen für Werte, die wir in der Nationalmannschaft leben: Vielfalt und gegenseitiger Respekt. Gemeinsam mit anderen Nationen laut sein. Es geht dabei nicht um eine politische Botschaft: Menschenrechte sind nicht verhandelbar. 1/2

LUE MYÖS