Barcelonaa nykyään valmentava Xavi asui Qatarissa vuodet 2015-21.

Xavi pelasi Al-Saddin riveissä neljän vuoden ajan. Pelaajaura päättyi Qatarissa, ja sen jälkeen Xavi ryhtyi Al-Saddin päävalmentajaksi. Xavi valmensi Al-Saddia kahden vuoden ajan ennen pestiään Barcelonan päävalmentajana.

Xavi on antanut vuosien saatossa lukuisia positiivisia kommentteja Qatarista medialle. Xavi on muun muassa todennut, että demokratian puutteesta huolimatta ihmiset elävät hyvin Qatarissa. Lisäksi Xavin mielestä qatarilainen yhteiskunta toimii paremmin kuin espanjalainen.

Xavi on parhaillaan Qatarissa seuraamassa MM-lopputurnausta ja kehui maata espanjalaismedialle. Xavin mielestä Qatarin saama kritiikki on ollut epäoikeudenmukaista.

– Tämä jättää hyvin merkittävän perinnön koko maalle ja alueelle. Mielestäni ihmisillä on hyvin suuret ennakkoluulot Qataria kohtaan. Arabialaista kulttuuria on kritisoitu paljon. Nyt ihmiset näkevät, millainen Qatar on. Epäoikeudenmukaiset kritiikit antavat vääränlaisen kuvan Qatarista. Uskon, että ihmisille jää todella hyvät muistot Qatarista.

Xavi uskoo Espanjan menestyvän MM-kisoissa.

– Espanja-Saksa oli kenties koko turnauksen paras ottelu tähän mennessä. Kaikki pelaajat olivat uskomattomalla tasolla puolustuksessa, hyökkäyksessä ja tehokkuudessa. He tekivät loistavaa työtä. Luis Enrique on todella hyvä valmentaja. Enriquen joukkue tekee paljon töitä ja on hyvin kilpailukykyinen. Enrique saa viestinsä läpi pelaajille. Uskon Espanjan etenevän pitkälle.

Lähde: Cope

LUE MYÖS