Argentiinan ja Ranskan välinen miesten MM-finaalin lähetys tavoitti sunnuntaina yhteensä 2,3 miljoonaa katsojaa Yle TV2:lla.

Qatarin MM-turnauksen loppuhuipennus päättyi Argentiinan rangaistuspotkukisavoittoon, johon päädyttiin 3-3-tasatilanteen myötä. Keskimäärin ottelua seurasi 1,5 miljoonaa ihmistä.

MM-kisojen ottelut ja studiolähetykset tavoittivat Ylen kanavilla yhteensä 3,4 miljoonaa televisiokatsojaa. Ottelut tavoittivat Finnpanelin mukaan keskimäärin 877 000 katsojaa.

Yle näytti turnauksen 64:stä ottelusta kanavillaan suorana yhteensä 42 ottelua Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa, suomeksi ja ruotsiksi selostettuina. Ylen lisäksi MM-kisoja näytti Suomessa myös MTV.

– Jalkapallon MM-kisat ovat maailman seuratuin urheilutapahtuma, ja nämä katsojaluvut kertovat, miten merkittävä tapahtuma se on myös suomalaisille. Jalkapallon MM-kisojen ytimessä ovat upeat, dramaattiset pelit, mutta niihin kytkeytyy aina myös puheenaiheita kentän ulkopuolelta. Tarjosimme Qatarissa pidetyt poikkeukselliset kisat suomalaisille kaikkine puolineen, kommentoi Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen tiedotteessa.

– Olen tyytyväinen siitä, että ottelulähetysten lisäksi studio-osuudet pitivät katsojat lukujen perusteella erittäin vahvasti otteessaan. Suuri yleisö on viihtynyt lähetysten äärellä todella hyvin. Sisältömme oli monipuolista sekä tv:ssä että digipalveluissamme. Selostajien, juontajien ja asiantuntijoiden lisäksi taustalla oli vahvoja osaajia, jotka saivat katsojat ja käyttäjät joka päivä futistunnelmaan.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.