Qatarin MM-lopputurnaus on päättynyt Mateu Lahozin osalta.

FIFA ei valinnut Lahozia viheltämään turnauksen viimeisissä otteluissa. Kisat ovat edenneet välierävaiheeseen. Välierät pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Pronssiottelu pelataan lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Lahoz nousi tuttuun tapaan otsikoihin perjantaina tuomittuaan Argentiinan ja Hollannin välisen MM-puolivälieräottelun. Lahoz jakoi ottelussa 15 varoitusta ja antoi yhden punaisen kortin.

Lahoz on tunnettu tunteita herättävänä tuomarina jo vuosien ajan La Ligassa. Espanjalaismediassa on usein todettu Lahozin nauttivan päästessään huomion keskipisteeseen, eikä se ollut kaukana perjantaisessa huippuottelussakaan.

Argentiinan ja Hollannin pelaajat haukkuivat Lahozin ottelun jälkeen. Muun muassa Leo Messi totesi osanneensa jo odottaa, mihin suuntaan ottelu menisi Lahozin kanssa.

– Olen hyvin suuttunut, koska mielestäni ottelu ei sujunut niin, että sen olisi pitänyt päättyä tällä tavalla. En halua puhua tuomarista, koska en voi olla rehellinen. En voi sanoa, mitä ajattelen. Saan sanktioita, jos puhun. Mutta ihmiset näkivät, mitä tapahtui. Pelkäsimme ennen ottelua, koska tiesimme, mitä olisi tulossa.

LUE MYÖS