Argentiina eteni myöhään perjantai-iltana Qatarin MM-lopputurnauksen välierävaiheeseen voitettuaan puolivälierissä Hollannin lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Argentiina kohtaa tiistai-iltana välierissä Kroatian.

Argentiinan ja Hollannin välinen puolivälieräottelu oli odotetun vauhdikas ja kiihkeä, josta ei toden totta vauhtia ja tilanteita puuttunut. Ottelussa jaettiin jopa 15 varoitusta ja yksi punainen kortti. Kamppailun viheltänyt La Liga -tuomari Mateu Lahoz on tunnettu varsin tunteita herättävänä oikeudenjakajana.

Argentiinan A-maajoukkueen kapteeni Leo Messi tuntee Lahozin jo vuosien takaa. Messin mukaan Argentiinan maajoukkue tiesi jo ennen ottelua, mitä on luvassa, kun Lahoz päästetään viheltämään suuressa ottelussa.

– Olen hyvin suuttunut, koska mielestäni ottelu ei sujunut niin, että sen olisi pitänyt päättyä tällä tavalla. En halua puhua tuomarista, koska en voi olla rehellinen. En voi sanoa, mitä ajattelen. Saan sanktioita, jos puhun. Mutta ihmiset näkivät, mitä tapahtui. Pelkäsimme ennen ottelua, koska tiesimme, mitä olisi tulossa, Messi viittasi Lahoziin.

Messi ei ymmärrä, miksi Lahoz päästettiin viheltämään MM-puolivälierässä.

– FIFA:n on ajateltava sitä. He eivät voi laittaa tuollaista tuomaria tällaiseen otteluun. Et voi valita tuomaria, joka ei ole vaaditulla tasolla. Kentällä on monia yksityiskohtia, joista huomaat, että hän haluaa vaikuttaa otteluun.

LUE MYÖS