Luka Modric, 37, taistelee tiistai-iltana viimeistä kertaa paikasta MM-finaalin maansa, Kroatian, kanssa. Modricia Tottenhamissa valmentanut Harry Redknapp pitää entistä pelaajansa turnauksen parhaana.

Modric ei ole koskaan viihtynyt valokeilassa. Osittain siitä syystä hän on myös jäänyt hieman taka-alalle, vaikkakin kaikki jalkapalloa vähänkään seuranneet kunnioittavat suuresti Modricia pelaajana. Onhan Modric kertaalleen voittanut myös Ballon d’Or -palkinnon maailman parhaana pelaajana.

Modricin ura lähti nousuun Tottenhamissa, johon hän siirtyi kesällä 2008. Spursin riveissä Modric nousi Valioliigan huipulle. Sinne häntä oli osittain johdattamassa myös valmentaja Harry Redknapp.

– Hän on todellinen jalkapallonero ja aivan mahtava kaveri. Hän ei koskaan aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Hän vain tuli joka päivä paikalle ja harjoitteli kovasti. Hän viihtyy perheen parissa. Hän on aivan fantastinen tyyppi ja mahtava jalkapalloilija, Redknapp ylisti TalkSpotille.

Tottenhamissa 172-senttinen Modric pelasi aluksi laidalla, mutta Redknapp halusi nähdä hänet keskustassa.

– Kun tulin Tottenhamiin, hän pelasi vasemmalla. Hän oli vähän jumissa siellä.

Lopulta Redknapp vaihtoi Modricin pelipaikkaa, ja sai myös kuulla päätöksestään.

– Laitoin hänet keskikentälle, ja ihmiset pitivät minua hulluna ja sanoivat minulle, ettei hän voisi pelata keskellä. Hänet teurastettaisiin keskustassa, ja ettei hän olisi tarpeeksi vahva, ja ettei hän kestäisi kymmentä minuuttia pidempään.

– Mutta kuinka mahtava pelaaja hän onkaan. Minun mielestäni hän on ollut turnauksen paras pelaaja jälleen kerran, Redknapp ylisti.

Kesällä 2012 Modric siirtyi Tottenhamista Real Madridiin, jossa hän nousi lopullisesti yhdeksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista.

LUE MYÖS!