Saksan MM-kisat päättyivät jälleen kerran alkulohkoon. Saksan jalkapallopomot pitivät saksalaisen Bild-lehden mukaan kriisipalaverin, jossa käytiin läpi asioita, jotka menivät Qatarissa pieleen.

Kriisipalaveriin osallistuivat Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Bernd Neuendorf, varapuheenjohtaja Hans-Joachim Watzke sekä muita johtohenkilöitä.

Suurimpana puheenaiheena esiin on noussut lehden tietojen mukaan majoitus. Saksan joukkue asui turnauksen ajan Qatarin pohjoisessa osassa sijaitsevassa lomakohteessa. Majoitus oli yksi kauimpana Dohasta sijaitsevista majoituksista.

Se aiheutti päänvaivaa joukkueelle. Jo turnauksen alkuvaiheessa FIFA rankaisi Saksaa siitä, ettei päävalmentaja Hansi Flickin kanssa ollut yhtään pelaajaa mukana Dohassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. FIFA:n sääntöjen mukaan jokaisessa lehdistötilaisuudessa täytyy olla paikalla valmentaja ja pelaaja.

Flick perusteli ratkaisua sillä, että hän halusi pelaajien käyttävän kaiken ylimääräisen aikansa palautumiseen. Matka Saksan majoituksesta Dohaan ja takaisin kesti noin kolme tuntia.

Toinen esiin noussut ongelma oli majoituksessa ollut lomamainen tunnelma. Espanjaa vastaan pelatun 1-1-tasapelin jälkeen pelaajat saivat kutsua perheenjäseniään hotellille mukaan. Perheenjäsenet saivat viettää Saksan majoituspaikassa kaksi yötä, jonka jälkeen heidän tuli siirtyä toiseen hotelliin.

Saksalla oli vielä Espanja-ottelun jälkeen edessään ratkaiseva päätösottelu Costa Ricaa vastaan. Saksa voitti ottelun maalein 4-2, mutta jäi silti lohkossaan kolmanneksi, kun Japani voitti Espanjan. Myös Saksa kärsi ainoan tappionsa Japanille.

Perheenjäsenien läsnäolo hotellilla oli herättänyt osassa pelaajistoa ja taustoja närää. Tunnelmaa oli kuvailtu lomamaiseksi.

Päävalmentaja Flick ei halunnut syyttää tuloksista sitä, että perheenjäsenet olivat saaneet viettää aikaa hotellilla, mutta johtoportaassa asiaa ei katsottu hyvällä. Lehden mukaan pomoporras oli ollut ymmällään kuultuaan joukkueen toimintatavoista.

Flick sai arvokisapettymyksestä huolimatta jatkaa tehtävässään Saksan päävalmentajana. Aiemmin uutisoimme siitä, kuinka jotkut Saksan pelaajat olivat olleet tyytymättömiä Flickin peluutusvalintoihin turnauksessa.

LUE MYÖS!