Marokon A-maajoukkue kohtaa keskiviikkona Ranskan MM-lopputurnauksen välierissä.

Voittaja kohtaa sunnuntaisessa finaalissa joko Kroatian tai Argentiinan, jotka iskevät yhteen tiistai-iltana omassa välieräottelussaan.

Marokko on ylivoimaisesti meneillään olevan MM-lopputurnauksen suurin sensaatio. Harvat uskoivat Marokon yltävän edes pudotuspeleihin, mutta se voitti alkulohkonsa. Marokko pudotti neljännesvälierissä Espanjan ja puolivälierissä Portugalin. Nyt haaste on entistäkin suurempi, kun vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari Ranska.

Marokon A-maajoukkueen päävalmentaja Walid Regragui ei ymmärrä, miksi Marokko on saanut kritiikkiä pelitavastaan. Tiukasti puolustava ja nopeisiin vastahyökkäyksiin luottava Marokko on päästänyt koko kisoissa vain yhden maalin. Se on suorastaan hurja saavutus.

– Pelaamme, miten osaamme pelata. Miksi kaikki unelmoivat niin paljon pallonhallinnasta? Hallitsevat palloa 70-prosenttisesti, mutta lauot vain kaksi kertaa maalia kohti. Sanon Gianni Infantinolle (FIFA:n puheenjohtaja), että yli 60-prosenttisesti palloa hallitsevien joukkueiden pitäisi saada piste muita enemmän, Regragui nauroi.

– Olemme täällä voittaaksemme, emmekä hallitaksemme palloa. Jos meille annetaan palloa, niin hieno juttu, katsotaan mitä teemme sen kanssa. Teemme kaiken mahdollisen, ettemme häviä. En usko Ranskan antavan pallonhallintaa meille. Manchester City hallitsee palloa 70-prosenttisesti otteluissaan, mutta oletteko nähneet, millaisia pelaajia heillä on? Kevin De Bruynen ja Bernardo Silvan kanssa sinulla on koko ajan pallo hallussasi. Tiki takasta puhutaan paljon. Se voi olla hyvä pelitapa, kun sinulla on siihen sopivat pelaajat.

– Tiedän eurooppalaisten joukkueiden kritisoivan pelitapaamme. Meidän on voitettava Afrikan vuoksi. Ei ole olemassa yhtä yhtenäistä pelitapaa. Katso, miten Ranska pelasi Englantia vastaan. He hallitsivat vähemmän palloa, mutta voittivat. He ovat parhaita. Vuoden 2018 Ranska sai minut unelmoimaan. Didier Deschamps on maailman paras valmentaja. Toivottavasti Ranska ei kunnioita meitä huomenna. Jos he kunnioittavat meitä, tulee ottelusta vaikeampi.

Ranskan ja Marokon välinen MM-välierä käynnistyy keskiviikkona klo 21.00.

LUE MYÖS