Saksan kohtalo vuoden 2022 MM-kisoissa määräytyi lopulta jo sen avausottelussa Japania vastaan, kun se laukoi 26 kertaa, mutta hävisi silti 1-2-lukemin tulevalle lohkovoittajalle.

Hansi Flickin miehistö pelasi kyseisen tappion jälkeen 1–1 tasan Espanjan kanssa, jonka jälkeen Costa Rica kaatui dramaattisten vaiheiden jälkeen luvuin 4–2.

Nämä pisteet eivät kuitenkaan riittäneet avaustappion myötä pudotuspelipaikkaan, taaten Saksalle maan huonoimman jakson MM-kisoissa koskaan.

Päävalmentaja Flick summasi ottelun jälkeisessä haastattelussa, missä asioissa Saksa epäonnistui MM-kisojen aikana.

57-vuotialle tämä oli oire paljon laajemmasta pahoinvoinnista, joka viittaa siihen, että koko Saksan valmennusrakenne on käynnistettävä uudelleen.

– En välitä eri joukkueista, kaikki on meistä kiinni, Flick sanoi The Guardianin mukaan.

– Jos katsoo otteluita ja maalien määrää, se on meidän vikamme. Olen vakuuttunut siitä, että meillä oli riittävästi mahdollisuuksia Japania vastaan ensimmäisellä puoliajalla ja myös Espanjaa vastaan, sinun on käytettävä mahdollisuutesi. Tilanne olisi ollut erilainen.

– Yksittäisiä virheitä oli paljon, ja ne saavat minut hyvin vihaiseksi. Ensimmäinen puoliaika (Costa Ricaa vastaan) sai minut hyvin vihaiseksi ja kerroin joukkueelle, että olin vihainen.

Flick harmitteli myös käytettävissä olevan ajan puutetta omien taktisten kuvioidensa hiomiseen.

– Espanjaa vastaan toimimme erittäin hyvin. Meillä oli tiivis puolustus, mutta myös automaatioita on oltava, erilaisia toimintoja on harjoiteltava, eikä meillä ollut paljon aikaa – mutta se ei johdu siitä, Flick jatkoi.

– Uskon, että saksalaisen jalkapallon tulevaisuutta ajatellen meidän on tehtävä asioita eri tavalla myös harjoittelussa. Olemme jo vuosia puhuneet uusista maalivahdeista, uusista laitapuolustajista, mutta saksalaisessa jalkapallossa oli aina hyvä asia, että pystyimme puolustamaan hyvin.

LUE MYÖS!