Marokon keskikenttäpelaaja Sofyan Amrabat sanoo, että hän kävi mielenkiintoisen keskustelun Ranskan hyökkääjän Olivier Giroud’n kanssa kesken miesten MM-kisojen välierän.

Giroud, 36, pelasi Marokkoa vastaan 65 minuuttia ja varjosti Amrabatin, 26, mukaan häntä koko ajan, mikä kävi lopulta marokkolaistähden hermoille.

– Heidän hyökkääjänsä Olivier Giroud seurasi minua joka puolelle kenttää. Sanoin hänelle, että lopeta! Hän vastasi, että häntä oli ohjeistettu seuraamaan minua koko pelin ajan, kertoi Amrabat NOS:n haastattelussa.

Kisojen suureksi sensaatioksi hehkutettu Marokko hävisi Ranskalle 0-2, joten joukkueen turnaus päättyy lauantaina pronssiotteluun Kroatiaa vastaan. Ranska pelaa seuraavana päivänä finaalissa Argentiinan kanssa.

– Olemme hyvin katkeria siitä, ettemme voineet tehdä enemmän. Ranska antoi meidän tehdä aloitteen alusta alkaen, joten se on kai kohteliaisuus, sanoi Amrabat.

– Ehkä ymmärrämme sen (hienon suorituksen kisoissa), kun katsomme taaksepäin, mutta juuri nyt se on lähinnä katkeruutta. Se on erityisen tuskallista, kun peli oli niin tiukka.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.