Eden Hazard ilmoitti hiljattain lopettaneensa maajoukkueuransa.

Hazard edusti Belgiaa A-maajoukkuetasolla jopa 14 vuoden ajan. Maajoukkueura päättyi suureen pettymykseen, kun Belgia jäi Qatarin MM-lopputurnauksessa lohkoonsa ja Hazard seurasi ratkaisuottelun penkiltä käsin.

Belgian A-maajoukkueen peräsimestä MM-kisojen jälkeen eronnut Roberto Martínez ei yllättynyt Hazardin päätöksestä. Martínez kertoi mielipiteensä Hazardin ratkaisusta El Largueron haastattelussa.

– Ymmärrän häntä. Päätös ei yllättänyt minua, koska tiedän, miten vaikeaa nämä vuodet ovat olleet Hazardille seurajoukkueessaan. Hänellä on ollut liikaa aikaa miettiä. Tilanne on ollut todella vaikea, mutta Hazard on ollut sataprosenttisen sitoutunut seuraansa ja haluaa menestyä siellä. Se ei ole helppoa, koska pelaajalla herää aina epäilyksiä, kun hän ei pääse pelaamaan joka viikonloppu.

Martínezin mukaan Hazardin kutsuminen maajoukkueeseen on ollut aina itsestäänselvää, vaikka peliminuutit Real Madridissa ovat jääneet olemattomiksi.

– Hazard on erityinen pelaaja, joka on vienyt käsitteen kymppipaikan pelaajasta eri tasolle. Emme koskaan edes keskustelleet siitä, pitäisikö Hazard ottaa mukaan maajoukkueseen vai ei.

LUE MYÖS