Brasilia eteni maanantai-iltana Qatarin MM-lopputurnauksen puolivälierävaiheeseen voitettuaan Etelä-Korean 4-1. Brasilia johti ottelua tauolle mentäessä tylysti 4-0.

Brasilian pelaajat ovat tunnettu maalien jälkeisistä tansseistaan, joihin koko kentällä oleva joukkue usein osallistuu.

Maanantaina Brasilian pelaajat tanssivat jokaisen maalin jälkeen – myös neljännen, vaikka ottelu oli pistetty pakettiin jo avausjaksolla. Jotkut ovat pitäneet sitä epäkunnioittavana käytöksenä Etelä-Koreaa vastaan.

ITV:llä MM-lopputurnausta analysoivan Roy Keanen mukaan Brasilia ei kunnioittanut Etelä-Koreaa. Lisäksi Keane ei ymmärtänyt, miksi Brasilian päävalmentaja Tite osallistui joukkueen tanssiin.

– En kykene uskomaan näkemääni. En ole koskaan nähnyt niin paljon tanssimista. Se on kuin katsoisi Strictly Come Dancingia (brittiläinen tanssiohjelma). Tiedän, että siinä on mukana kulttuurillinen aspekti, mutta se on todella epäkunnioittavaa vastustajaa kohtaan. Brasilia teki neljä maalia ja tanssi jokaisen jälkeen. Ensimmäisen maalin jälkeen he voivat tanssia. Se on ihan ok. Mutta sitten valmentajakin ryhtyi tanssimaan. En ole siitä onnellinen. Mielestäni siinä ei ole mitään hienoa.

LUE MYÖS