Nicolás Otamendi voitti Argentiinan kanssa maailmanmestaruuden.

Finaalissa A-maajoukkueuransa sadannen ottelun pelannut Otamendi kuului Argentiinan ehdottomiin avainpelaajiin Qatarin MM-lopputurnauksessa.

34-vuotias Otamendi edustaa seurajoukkuetasolla Benficaa. Otamendi kuuluu myös Benfican luottopelaajiin ja oli johdattamassa seuraa Mestarien liigan lohkovoittoon, vaikka Benfica pelasi samassa lohkossa PSG:n ja Juventuksen kanssa.

Otamendi on todennut usein julkisuudessa olevansa River Platen kannattaja. 

River Platen seuralegenda ja nykyinen seurajohdon jäsen Enzo Francescoli toivoo Otamendin siirtyvän pian River Plateen. Otamendin sopimus Benfican kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

– Koko River Plate toivoo sen tapahtuvan, kuten aina ennenkin, kun pelaajamme pelaavat ulkomailla ja ovat seuran kannattajia niin kuin tässä tapauksessa Otamendi on. Mutta olen aina sanonut, että tällaiset siirtoasiat ovat vaikeita taloudellisista eroista muihin sarjoihin johtuen. Meidän on odotettava, että pelaajilla on itsellään halu tulla tänne. Se mahdollistaa siirron toteutumisen. Seura voi tulla taloudellisesti vastaan tiettyyn pisteeseen saakka. Mutta toivottavasti se tapahtuu, Francescoli totesi ESPN:lle.