Vaasan Palloseuran monivuotinen luottopelaaja ja kapteeni Sebastian Strandvall julkaisi Twitterissä pysäyttävän päivityksen koskien entistä joukkuekaveriaan Amir Nasr Azadania. Azadani, 26, on Strandvallin twiitin ja iranilaisen jalkapallopodcastin Gol Bezanin mukaan tullut pidätetyksi ja saanut kuolemantuomion osallistuttuaan mielenosoituksiin kotimaassaan.

Strandvall ja Azadani pelasivat yhdessä Rah Ahanin joukkueessa Iranissa vuosina 2015-2016.

– Mun ystäväni, entinen joukkuekaverini ja kämppikseni Amir Nasr on pidätetty ja tuomittu kuolemanrangaistukseen. Yksin mun ääni on heikko. Pyydän kaikkia seuraajiani, olkaa hänen äänensä, Strandvall twiittasi aiheesta.

Gol Bezan kertoo useiden entisten ja nykyisten Iranin maajoukkuepelaajien vaatineen Azadanin vapauttamista sosiaalisessa mediassa.

Sebastian Strandvall

@SebaStrandvall
Mun ystävä, entinen joukkuekaveri ja kämppis Amir Nasr on pidätetty ja tuomittu kuolemanrangaistukseen. Yksin, mun ääni on heikko. Pyydän kaikkia mun seuraajia, please be his voice🙏
@FPAFinland @SRtRC_Finland

Re ZA

@r7za
Iran’s #Amir_Nasr_azadani, the former player of Tractor FC’s soccer team, was arrested by the Islamic Republic regime during the peaceful protests.

He been sentenced to execution and his live is in a serious danger! Please be his voice.