Manchester United -legenda Eric Cantonan mielestä Cristiano Ronaldo ei ole valmis hyväksymään uransa lähestyvän loppuaan.

Helmikuussa 38-vuotta täyttävä Ronaldo teki tammikuun alussa sopimuksen Saudi Arabian liigaan Al Nassrin riveihin kuukausi Manchester Unitedista poistumisen jälkeen. Portugalilaisen sopimus Unitedissa purettiin etuajassa hyökkääjätähden arvosteltua seuraa Piers Morganin haastattelussa.

Cantona teki itse erilaisen päätöksen ja lopetti uransa jo 30-vuotiaana. Hyökkääjä ehti johdattaa Unitedin viiden kauden aikana neljään mestaruuteen.

– On olemassa kahdenlaisia uransa loppuvaiheessa olevia pelaajia. Minä esimerkiksi päätin jäädä nuorena eläkkeelle. Sitten on ne jotka haluavat pelata 40-vuotiaaksi saakka, Cantona kommentoi Manchester Evening Newsille.

– Yhdet pelaajat haluavat pelata jokaisen ottelun, koska he luulevat edelleen olevansa 25-vuotiaita. Toiset taas ymmärtävät, etteivät he enää ole niitä 25-vuotiaita ja he ovat auttamassa nuoria pelaajia. He ymmärtävät, etteivät he tule pelaamaan jokaista ottelua. He tietävät saavansa pelata joitakin pelejä.

Zlatan Ibrahimovic tekee sitä. Ryan Giggs teki ja Paolo Maldini Milanissa. Minusta Ronaldo ei vieläkään ymmärrä sitä. Hän ei ole enää 25-vuotias ja hän vanhenee koko ajan. Hänen pitäisi ymmärtää olla tyytyväinen, eikä valittaa siitä, että hän pelaa vain joitakin pelejä.

Cantona tuntee myös sympatiaa Ronaldon palaavaa halua kohtaan jatkaa uraansa. Ranskalainen ymmärtää, ettei mikään jatku ikuisesti.

– Kuten missä muussakin asiassa maailmassa, on ihmisiä jotka hyväksyvät vanhenemisen. Se pätee kaikissa asioissa, ei vain jalkapallossa.

– En pystynyt juoksemaan enää 30-vuotiaana yhtä nopeasti. Minun täytyi hyväksyä se. Minun täytyi hyväksyä, että tulen kuolemaan jonakin päivänä. Uran päättyminen on kuin pieni kuolema.

– Sinun täytyy silloin aloittaa joku muu asia. Voit laulaa 80-vuotiaaksi saakka tai näytellä, mutta jalkapalloilijat ja urheilijat ymmärtävät, että 30 tai 33 vuotiaana siitä tulee joka päivä fyysisesti vaikeampaa.

LUE MYÖS!