Huuhkajat pelasi torstaina alkaneen vuoden toisen ottelunsa, kun se kohtasi Portugalin-leirin jälkimmäisessä harjoitusottelussa Viron. Viro voitti ottelun lopulta 1-0. Lue lisää täältä.

Portugalin-leiri sujui tuloksellisesti Huuhkajilta huonosti. Markku Kanervan miehistö hävisi maanantaisessa harjoitusottelussa Ruotsille 0-2.

Torstainen Viro-ottelu oli varsin poikkeava, sillä koko ottelussa nähtiin vain yksi maalia kohti mennyt laukaus. Viron voittomaali syntyi kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Martin Millerin laukaus kimposi Huuhkajien puolustuksen kautta maaliin. Huuhkajat ei laukonut kertaakaan kohti maalia.

– Aloin juuri miettimään, milloin on viimeksi ollut peli, kun kummallakaan maalivahdilla ei ollut yhtään torjuntaa. En ole sellaista nähnyt. Se kertoo monesta asiasta. Ehkä hyvästä puolustuspelaamisesta molempiin suuntiin tai hyökkäyspelin tehottomuudesta, Kanerva mietti lehdistötilaisuudessa.

Kanerva yllättyi siitä, miten vahvalla miehistöllä Viro lähti otteluun. Kanerva kertoi odottaneensa kokemattomampaa ryhmää.

– Etukäteen mietittiin Viron varmasti kierrättävän pelaajiaan ja haluavan antaa näyttösaumoja, mutta eihän ne sitä tehneet. He lähtivät tosissaan hakemaan voittoa. Heillä oli kahdeksan samaa pelaajaa kentällä kuin edellisessä ottelussaan. Heillä oli paljon kokemusta. Sergei Zenjovilla ja Konstantin Vassiljevilla on yhteensä varmaan 250 maaottelua.

Kanerva totesi jo aiemmin, että Portugalin-leirin päätavoite on antaa näyttösaumoja nuorille pelaajille. Tämän viikon otteluissa nähtiin lopulta jopa 13 debytanttia, joista kuusi oli Viro-ottelun avauskokoonpanossa.

– Tarkoituksemme oli antaa pelaajille näyttösaumoja. Kuusi debytanttia tänään kehissä. Kaiken kaikkiaan 13 debytanttia tällä leirillä. Saadaan varmasti hyvää palautetta pelaajista yksilötasolla. Haimme tietyllä tavalla tulostakin, mutta ei sillä poikkeuksella, että alkaisimme vaihtelemaan pelaajia liian aikaisin. Saimme kuitenkin informaatiota pelaajista. Aina kyse on maaotteluista ja nyt tuli kaksi tappiota. Positiivista on kuitenkin se, että saimme nostettua pelin tasoa ja peli oli aika hyvin kontrollissamme.

Huuhkajat kokoontuu seuraavan kerran maaliskuussa, kun EM-karsintaurakka pyörähtää käyntiin. Huuhkajat pelaa ensimmäisen EM-karsintaottelunsa 23. maaliskuuta kohtaamalla Tanskan Kööpenhaminassa.

LUE MYÖS