Manuel Neuer on ollut saksalaismedian otsikoissa viime päivät.

Neuer kritisoi voimakkaasti Bayern Münchenin seurajohtoa, kun edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Toni Tapalovic sai potkut tehtävästään. Tapalovic työskenteli Neuerin kanssa yli 11 vuoden ajan, ja oli saksalaismedian mukaan maalivahdin läheisin ystävä joukkueessa.

Lue Neuerin mietteet täältä. Neuer on loppukauden sivussa jalkavamman vuoksi, ja vielä ei ole varmaa, miten tuore ulostulo vaikuttaa maalivahdin tulevaisuuteen seurassa. Bayern hankki Yann Sommerin Neuerin korvaajaksi.

Neuerin voimakkaat sanat seurajohtoa kohtaan ovat herättäneet paljon puhetta. Seurajohto on vastannut median kautta Neuerille. Urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić ja toimitusjohtaja Oliver Kahn tuomitsivat Neuerin kommentit.

Pelaajaurallaan 12 vuoden ajan Bayernia edustanut saksalainen jalkapallolegenda Lothar Matthäus oli samaa mieltä seurajohdon kanssa. Matthäusin mukaan joukkueen kapteenin ei pitäisi antaa nähtyjä kommentteja.

– Neuer käyttäytyi huolimattomasti annettuaan haastattelun ilman seuran lupaa, ja siinä hän hyökkäsi kiivaasti seuraa kohtaa. Se ei ole hyväksyttävää kapteenilta. Kukaan ei kuollut, eikä kukaan ole vakavasti sairas. Kyseessä on Neuerille läheisen työntekijän potkut, Matthäus totesi Sky Sports Deutschlandille.

Bayernin kausi Bundesliigassa on ollut aiempaa vaikeampi. Se johtaa sarjaa vain yhden pisteen erolla Union Berliniin. Borussia Dortmund kärkkyy kolmen pisteen päässä. Matthäusin mukaan se johtuu Bayernin kokemista muutoksista joukkueessaan.

– Ei ole sattumaa, että Bundesliiga on nyt jännittävämpi kuin aiemmin, kun Robert Lewandowski ja Neuer eivät enää pelaa Bayernissa. Bayernin on otettava askel eteenpäin. Muutoin he menettävät entistä enemmän voimaansa seurana. Bayern tarvitsee nopeasti maailmanluokan hyökkääjän. Kaikella kunnioituksella Eric Maxim Choupo-Motingille.

LUE MYÖS