Argentiina voitti maailmanmestaruuden joulukuussa Qatarissa.

Argentiina kaatoi MM-finaalissa Ranskan lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Argentiinalle maailmanmestaruus oli ensimmäinen sitten kesän 1986.

Argentiinan A-maajoukkueen pelaajien käytös varsinkin pudotuspeliotteluissa nousi puheenaiheeksi muun muassa Hollannin ja Ranskan leireissä.

Hollanti-pudotuspeliottelussa Argentiinan pelaajat juhlivat tarkoituksella Hollannin pelaajien edessä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Sama toistui finaalissa. Lisäksi finaalin jälkeen Argentiinan maalivahti Emi Martínez juhli maailmanmestaruutta Buenos Airesissa Kylian Mbappéa esittäneen nuken kanssa. Mbappé iski hattutempun Martínezin selän taakse finaalissa.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps ei ollut järin mielissään siitä, miten Argentiinan pelaajat käyttäytyivät voitetun maailmanmestaruuden jälkeen.

– Minulla ei ole minkäänlaista ongelmaa sen suhteen, että Argentiinan A-maajoukkueen pelaajat hyppivät katoilla ja olivat onnellisia, mutta he eivät kunnioittaneet meitä. Kukaan ei ansaitse sellaista kohtelua. Ei varsinkaan Kylian. He pahoittelivat tapahtunutta jälkeenpäin, mutta jotkut asiat menivät liian pitkälle, Deschamps totesi Le Figarolle.

LUE MYÖS: Didier Deschamps kertoi totuuden Karim Benzeman MM-kisakohusta – kärki vastasi pelle-emojilla