Gerard Piqué lopetti pelaajauransa marraskuussa.

Piqué jäi syyskaudella pienelle vastuulle Xavin alaisuudessa Barcelonassa ja piti sanansa. Piqué totesi aiemmin julkisuudessa lopettavansa uransa silloin, kun hän putoaa Barcelonassa penkille.

RAC1 haastatteli uransa lopettanutta topparia, joka kertoi mielipiteensä ratkaisustaan. Piqué mietti lopettamispäätöstään viikkojen ajan.

– Sanoin aina lopettavani urani silloin, kun en enää nauttisi jalkapallosta tai en tuntisi itseäni tärkeäksi joukkueessa. En enää tuntenut itseäni niin tärkeäksi kuin aiemmin urallani ja siksi minulla ei ollut hyvää fiilistä. En aio sanoa, tunnenko oloni petetyksi, mutta sain mahdollisuuden itse päättää urani päättämisestä.

– Mielestäni urani lopettaminen kesken kauden oli paras ratkaisu minulle, joukkueelle ja kaikille muillekin. Huomasin, ettei roolini ollut enää samanlainen, enkä päässyt enää pelaamaan. Tein harkitun päätöksen. Harkitsin sitä viikkojen ajan. Mielestäni tein sen ratkaisun oikeaan aikaan, enkä kadu sitä.

Barcelona on kovaa vauhtia matkalla kohti La Ligan mestaruutta. Piquéltä tiedusteltiin, haluaisiko hän osallistua joukkueen mestaruusjuhliin, jos La Ligan mestaruuspokaali lopulta päätyy Barcelonaan.

– En ole suunnitellut sitä. Haluaisin osallistua. Tunnen kaikki ja kunnioitan heitä paljon. Minulla on ollut läheiset välit joidenkin kanssa jo vuosien ajan. Vietin joidenkin kanssa hiljattain aikaa. Joukkueella oli myös illallinen ja minut kutsuttiin mukaan, mutta en mennyt. Kun siirryt sivuun, voi tuntua tunkeilevalta tulla mukaan joukkueen tapahtumiin. On tehtävä tilaa ja astua syrjemmäksi.