Manchester City voitti Arsenalin keskiviikkoiltana Valioliigassa 4-1. 

Manchester City nousi voiton myötä vain kahden pisteen päähän kaksi ottelua enemmän pelanneesta Arsenalista, joten mestaruustaistelu on entistä tiiviimpää.

Manchester Cityä pidetään tällä hetkellä selvästi suurimpana mestarisuosikkina, vaikka Arsenal johtaa edelleen Valioliigaa. 

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola tiedostaa, ettei kautta ole enää paljon jäljellä, mutta toisaalta joukkueella ei ole varaa ohipeleihin. Yksikin pistemenetys voi kostautua.

– Emme ole vielä voittaneet sitä. Vielä on seitsemän ottelua jäljellä ja meidän on pelattava ensimmäinen niistä tänä viikonloppuna. Tiedän, mitä tapahtui sen jälkeen, kun voitimme Emiratesilla. Sen voiton jälkeen pelasimme tasan Nottingham Forestin kanssa kotikentällämme. Nyt kohtaamme Fulhamin, joka on uskomaton joukkue. Emme pidä mitään varmana. Olemme tyytyväisiä edelliseen otteluumme, mutta siinä kaikki. Tiedän, ettei jäljellä ole 20 ottelua, vaan seitsemän, mutta meidän on myös muistettava, että pelaamme Mestarien liigassa.

Guardiolalta tiedusteltiin, uskooko hän Arsenalin jo luovuttaneen.

– Tunnen Mikel Artetan täydellisesti. Pelaajanikin tuntevat hänet. Arsenal ei luovuta. Jos johtaisimme sarjaa kymmenellä pisteellä, niin sanoisin, että työmme olisi tehty mestaruuden osalta, mutta olemme kaksi pistettä Arsenalia jäljessä. Meidän on voitettava Fulham ja West Ham. Se on realiteettimme. Jos kausi päättyisi nyt, Arsenal voittaisi mestaruuden. Voimme menettää pisteitä ja jäädä muutamaan tasapeliin viikon sisällä. Meidän on tiedostettava se.

VALIOLIIGAN SARJATAULUKKO
#JoukkueOVTHMP
1Manchester City MCI38285594-3389
2Arsenal ARS38266688-4384
3Manchester United Man Utd38236958-4375
4Newcastle NEW381914568-3371
5Liverpool LIV381910975-4767