Juventuksen kaudesta ei ole puuttunut draamaa varsinkaan pelikenttien ulkopuolella.

Italian jalkapalloliitto langetti Juventukselle tammikuun lopussa 15 pisteen rangaistuksen. Juventusta syytettiin seuran taseiden korjaamisesta keinotekoisilla voitoilla pelaajasiirroissa. Juventuksen väitetään tahallaan suurennelleen siirtosummia mielensä mukaan.

Asiaa käsiteltiin hiljattain oikeudessa. Juventukselle langetettu pistemenetys otettiin toistaiseksi pois. Asiaa käsitellään lähitulevaisuudessa uudelleen oikeuden edessä.

La Gazzetta dello Sportin mukaan tällä hetkellä todennäköisin skenaario on se, että Juventus saa lopulta yhdeksän pisteen rangaistuksen. Vielä ei ole tosin tiedossa, vaikuttaisiko pistemenetys tämän kauden sarjataulukkoon vai aktivoituisiko se vasta ensi kaudella.

Jos pistemenetys astuisi voimaan jo tällä kaudella, putoaisi Juventus Serie A:ssa toiselta sijalta kahdeksanneksi ja siten ulos Mestarien liigaan oikeuttavalta sijalta.

Serie A:ssa on meneillään hyvin tiukka kilpailu paikoista ensi kauden Mestarien liigaan. Toisena olevan Juventuksen ja viidentenä majailevan AC Milanin ero on viisi pistettä.

Eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestö UEFA:n on määrä päättää lähitulevaisuudessa, aikooko se rangaista Juventusta palkkasotkuista. Juventus on väitetysti maksanut pelaajilleen palkkoja, joita se ei ole merkannut kirjanpitoonsa. UEFA saattaa sulkea Juventuksen pois ensi kauden europeleistä.

LUE MYÖS