Saksalainen jalkapalloviikonloppu on ollut varsin vaiherikas.

Bayern München voitti lauantaina Bundesliigan mestaruuden. Jamal Musiala iski mestaruuden ratkaisseen maalin 89. minuutilla Kölnin verkkoon. Borussia Dortmund olisi voittanut Saksan pääsarjamestaruuden ilman Musialan maalia.

Dortmund lähti päätöskierrokselle kahden pisteen etumatkalla Bayerniin, ja sen olisi pitänyt voittaa kotikentällään panoksetta pelannut Mainz varmistaakseen mestaruuden, mutta Dortmund päätyi lopulta vain 2-2 -tasapeliin.

2. Bundesliigan päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Anssi Suhosen edustama HSV voitti Sandhausenin 1-0. Suhonen pääsi kentälle 19. minuutilla. Ottelun loputtua HSV:n kannattajat rynnivät kentälle juhlimaan nousua pääsarjaan, mutta toisin kävi.

Heidenheim iski nimittäin omassa ottelussaan kaksi lisäaikamaalia ja nousi 3-2 -voittoon Jahn Regensburgin vieraana. Heidenheim voitti täyden pistepotin myötä 2. Bundesliigan mestaruuden ja varmisti siten nousun 1. Bundesliigaan. Heidenheimin lisäksi Darmstadt nousi ensi kaudeksi pääsarjaan.

Heidenheimin voitto tiesi sitä, että HSV putosi viime hetkillä sarjassa kolmanneksi. HSV joutuu nousukarsintoihin, joissa vastaan asettuu 1. Bundesliigassa 16. sijalle päätynyt Stuttgart. Otteluparin avausosa pelataan torstaina.