Laaja rakennusprojekti Brasilian maajoukkuetähden Neymarin huvilalla on keskeytetty torstaina, kirjoittaa uutistoimisto Agence France-Presse. Viranomaiset ovat vedonneet päätöksessään ”ympäristörikkomuksiin”, joista voi seurata vähintään miljoonan euron sakkorangaistus.

Projekti oli käynnistetty hakematta siihen vaadittavia valtuuksia. Paikalla ei saa toteuttaa uudistushankkeita oman tarpeen mukaan. Kyseessä oleva kiinteistö sijaitsee Mangaratiban paikkakunnalla.

Viranomaiset löysivät tontilta monia rikkeen tunnusmerkit täyttäviä toimia, kuten vesiväylän uudelleensuuntaaminen ja luvaton vedenotto joesta. Neymarin huvilalla on myös muokattu maata siinä määrin, että olisi tarvittu hyväksyntä.

Neymarin edustajat eivät ole vastanneet AFP:n yhteydenottoihin. Sosiaalisessa mediassa kiertää video, jossa pelaajan isä, Neymar da Silva Santos, riitelee tontilla alustavia tutkimuksia tekevien viranomaisten kanssa.

Neymar osti kiinteistön vuonna 2016. Brasilialaisten tiedotusvälineiden mukaan muutoskohteen tontti on peräti hehtaarin kokoinen. Pysyvän asumisen rakennuksen katolla on helikopterikenttä ja sen sisätiloissa on uima-altaita ja kuntosali.

Neymar, 31, on edustanut Paris Saint-Germainia vuodesta 2017 lähtien. Hän on ollut viime aikoina myös pettämishuhujen kohteena ja pyytänyt naisystävältään julkisesti anteeksi Instagram-tilillään.