Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky pääsi lauantaina nostamaan Bundesliigan mestaruuslautasta Bayer Leverkusenin kapteenina.

Leverkusenin mestaruus varmistui jo kuukausi sitten, mutta lauantaina joukkue päätti kotikentällä sarjakautensa 2-1-voittoon Augsburgista.

Kyseessä on ensimmäinen kerta ikinä, kun joukkue pelaa Bundesliigassa koko kauden ilman tappiota. Leverkusenin saldoksi muodostui lopulta 28 voittoa, kuusi tasapeliä ja 90 pistettä. Kaikkien aikojen piste-ennätys jäi vain yhden pisteen päähän. Kyseessä on myös Leverkusenin ensimmäinen liigamestaruus ikinä.

Leverkusen on pelannut kaikki tämän kauden kilpailut ilman yhtään tappiota, ja sillä on yhä mahdollisuus triplamestaruuteen. Kauden viimeisissä peleissään se kohtaa Atalantan Eurooppa-liigan loppuottelussa ja Kaiserslauternin Saksan cupin finaalissa. Kaikkiaan Leverkusen on pelannut jo 51 ottelua putkeen ilman häviötä.

Mestaruus on Hradeckyn, 34, neljäs hänen ammattilaisurallaan. Aiemmin Suomen maajoukkuekippari on voittanut Tanskan cupin ja ykkösdivisioonan Esbjergissä sekä Saksan Cupin Eintracht Frankfurtissa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🔴⚫️ Bayer Leverkusen make history finishing the Bundesliga season unbeaten.

28 wins, 6 draws, 0️⃣ defeats — 89 goals scored, 24 conceded.

51 games unbeaten in all competitions.

Two games away from legendary unbeaten treble.

🏆👀 Europa League and DFB Pokal finals to follow.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!