SJK ja HJK iskivät yhteen lauantai-iltana Seinäjoella Veikkausliigan kärkikamppailussa.

HJK voitti värikkään ottelun lopulta 2-1. HJK nousi täyden pistepotin myötä toiseksi Veikkausliigassa. Yhden ottelun vähemmän pelannut SJK johtaa Veikkausliigaa pisteen erolla HJK:hon.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. SJK otti pelin hallintaansa ja piti pallon jatkuvasti HJK:n kenttäpuoliskolla.

HJK:n maalivahti Dejan Iliev loukkasi olkapäänsä pallontavoittelutilanteessa jo 13. minuutilla ja joutui jättämään ottelun kesken. Jesse Öst oli sivussa ottelusta varotoimenpiteenä, joten HJK:n kanssa Seinäjoelle matkustanut 18-vuotias Alex Ramula korvasi Ilievin. Nuori maalivahti joutui kovaan paikkaan veikkausliigadebyytissään, sillä Ramula oli pelannut edellisen ottelunsa helmikuussa.

SJK siirtyi johtoon juuri ennen taukoa. Viime kaudella HJK:ssa pelannut ja sittemmin SJK:hon palannut Murilo lähetti nappikeskityksen laidaltaan boksiin. Jake Dunwoody voitti kaksinkamppailussa Jukka Raitalan ja puski pallon ohi voimattoman Ramulan. Sekunteja ennen taukovihellystä Ramula nappasi loistotorjunnan pitäen HJK:n pelissä mukana.

HJK piristyi toisella jaksolla, vaikka vain muutaman minuutin jälkeen Ramula onnistui pysäyttämään läpiajon.

Toni Korkeakunnas otti Anthony Olusanyan, Perparim Hetemajn ja debyyttinsä tehneen Filip Rogićin kentälle. Vieraat nousivat tasoihin 55. minuutilla. SJK-vahti Krisjānis Zviedris epäonnistui vastaantulossaan. Topi Keskinen sai pallon haltuunsa ja syötti tyhjän maalin eteen juosseelle Bojan Radulovićille, joka siirsi pallon SJK:n verkkoon.

Viittä minuuttia myöhemmin Olusanya iski voittomaalin. Raitala lähetti laidalta keskityksen boksiin ja Olusanya viimeisteli pallon varmasti ohi Zviedrisin.

Vartti ennen loppua Hetemaj sai suoran punaisen kortin, jonka myötä SJK hallitsi pelin viimeistä varttia odotettua enemmän. SJK kykeni luomaan yhden todellisen huippupaikan, mutta Raitala blokkasi isäntien yrityksen.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina kahdella ottelulla. Haka isännöi FC Lahtea ja FC Honka haastaa AC Oulun Espoossa.