FC Hongan kapteeni ja monivuotinen luottopuolustaja Henri Aalto päättää uransa tähän kauteen.

HooGeessä jalkapallouransa aloittanut Aalto, 34, on pelannut Hongan edustusjoukkueessa kolmellatoista eri kaudella ja yhteensä 316 kilpailullista ottelua. Espoolaisen Hongan lisäksi hän on edustanut urallaan myös Seinäjoen Jalkapallokerhoa sekä Saksassa VfB Oldenburgia.

Aalto voitti SJK:n riveissä Veikkausliigan mestaruuden kaudella 2015 ja seuraavana vuonna Suomen Cupin. Hongassa hän on juhlinut kertaalleen Suomen Cupin voittoa ja kolmesti liigacupin mestaruutta.

– Olin tunnustellut lopettamista jo muutamana syksynä. Kesän aikana päätös kypsyi painollaan lopulliseksi, monesta syystä, niin kehollisesti kuin mielellisesti. Vaikka kärsin kauden aikana valitettavista vaivoista, pelivuosia olisi halutessa riittänyt. Koen kuitenkin ulosmitanneeni tyydyttävästi potentiaalini ja lajille sekä rakastamalleni elämäntavalle omistautumisen, ja on koittanut aika aloittaa uusi elämä, kommentoi Aalto Hongan sivuilla.

– Tunnen tällä hetkellä syvää kiitollisuutta urastani, helpottuneisuutta kirkkaasta päätöksestä ja nöyrää innostusta enteilevästä muutoksesta. Edessä saattaa toki olla monenlaisia reaktioita, joita ei voi täysin ennakoida, mutta odotan tulevaa suurella uteliaisuudella.

Hongan manageri Hexi Arteva kiitti Aaltoa ”koko Hongan huippujalkapallon puolesta”.

Tulemme muistamaan Henkan kapteenina, joka antoi meille kaikkensa ja joka todellakin ulosmittasi paljon yhteisten unelmiemme eteen. Toivon näkeväni Henkka sinut jossain kohtaa ja jossain roolissa taas Hongan mukana. Se on oikein. Kiitos vielä kerran kaikesta.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
📣: KIITOS HENRI AALTO!

Hongan kapteeni Henri Aalto päättää hienon uransa tähän kauteen. Honka kiittää Aaltoa lauantain 21.10. Inter-ottelussa.

🗣️: "On aika aloittaa uusi elämä."

Lue lisää! ➡️ esporthonka.com/2023/10/kiitos…

#MeOllaanHonka #Veikkausliiga

Linkki twiittiin.