AC Milan voitti lauantaina Genoan Serie A:ssa 1-0 jännittävien vaiheiden päätteeksi.

Milan siirtyi vieraskentällä johtoon 87. minuutilla Christian Pulisicin osumalla, mutta ottelussa riitti vielä runsaasti tapahtumia maalin jälkeenkin.

Lisäaikaa oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Milanin maalivahti Mike Maignan lensi suoralla punaisella kortilla kentältä ulos. Ranskalaistorjuja ryntäsi rangaistusalueensa ulkopuolelle palloa vastaan ja rikkoi Genoan Caleb Ekubania vieden tältä samalla ilmeisen maalintekopaikan.

Milan oli tapahtumahetkellä jo käyttänyt kaikki vaihtonsa, joten sen oli laitettava kenttäpelaaja tolppien väliin. Tehtävä lankesi hyökkääjä Olivier Giroud’lle, joka pelasti Milanin minuutteja myöhemmin, kun hän säntäsi maaliltaan ulos ja pysäytti Genoan maalintekoyrityksen uhrautuvaisesti.

Myös Genoan maalivahti Josep Martínez sai lisäajan aikana punaisen kortin, mutta kotijoukkue pystyi vaihtamaan hänen tilalleen toisen maalivahdin.

37-vuotias Giroud kertoi ottelun jälkeen Sky Sport Italian haastattelussa, että hän vie käyttämänsä maalivahdin paidan kotiin ja laittaa sen kehyksiin.

– En ole ikinä kokenut tällaista hetkeä!

Ranskalaishyökkääjältä kysyttiin, saiko hän torjunnastaan samanlaista adrenaliinia kuin maalin tekemisestä.

– Melkein. En ollut varma, tuleeko sieltä pusku vai ei, joten ajattelin, että on parempi mennä vastaan kuin jäädä viivalle. En osaa liikkua kuin maalivahti, mutta siltä minusta tuntui. Käteeni sattui todella paljon, mutta se on OK.

– Tykkäsin lapsena pelata maalivahtina, joten siksi minut valittiin.

ESPN FC

@ESPNFC
Olivier Giroud became AC Milan's keeper after Mike Maignan was sent off with a red card.

He then made a MASSIVE save to see out AC Milan's 1-0 win and send them to the top of the Serie A table 😱