Helmarit varmisti torstaina lohkovoiton Nations Leaguen B-tasolla kaatamalla Romanian Turussa 6-0.

Romanian ottelu sai synkän käänteen 27. minuutilla, kun Antonia Bratu poistettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Linda Sällström oli karkaamassa vieraiden linjan taakse ja Bratu rappasi kyynisesti häneltä jalat alta, vieden samalla ilmeisen maalintekopaikan.

Hetkeä myöhemmin Sällström pääsikin siirtämään Suomen johtoon, kun hän jatkoi pallon sisään Emma Koiviston syötöstä.

Viisi minuuttia myöhemmin Helmarit osui toistamiseen. Suomi riisti pallon Romanian puoliskolla ja iski nopeasti vastaan. Tällä kertaa Sällström tarjoili syötön Ria Ölingille, joka ujutti pallon puiden väliin.

Ennen taukovihellystä Sällström onnistui itse vielä kerran maalinteossa. Oona Siren vapautti maajoukkueen maaliruiskun puolittaiseen läpiajoon, ja Sällström chippasi pallon näyttävästi maalivahdin yli verkkoon.

Toista jaksoa oli takana vajaat puoli tuntia, kun Suomi osui taas. Romanialaistorjuja Camelia Ceasar torjui Jutta Rantalan vedon, mutta irtopallo tuli Koivistolle, joka hoiti homman loppuun.

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana A-maajoukkue sai kaksi uutta maalintekijää, kun Oona Sevenius ja Anni Hartikainen iskivät ensimmäisen osumansa Helmareissa.

Helmarit on nyt voittanut kaikki viisi otteluaan Nations Leaguessa päästämättä maaliakaan (16-0). Lohkovoiton myötä Suomi nousee kilpailussa A-tasolle ja varmistaa paikan EM-jatkokarsintaan. Viimeisessä Nations Leaguen pelissään Suomi pelaa Slovakian vieraana ensi tiistaina.

Helmarit

@HelmaritFI
Suomi 6⃣
Romania 0⃣

Tulos puhuu puolestaan. Helmarit palkitsi yleisönsä ja liitelee ylivoimaiseen lohkovoittoon vakuuttavalla esityksellä. 😍

Nations Leagueta jäljellä vielä yksi ottelu, vieraissa tiistaina Slovakiaa vastaan. Nähdään silloin!

#Helmarit #FINROU

Linkki twiittiin.