AS Roma ja Lazio iskevät sunnuntaina yhteen kauden ensimmäisessä Derby della Capitalessa. 

Kummakin seuran alkukausi on jättänyt toivomisen varaa, vaikka AS Roma onkin parantanut etenkin tuloksiaan viime aikoina. Lazio lähtee viikonlopun derbyyn vasta kymmenenneltä sijalta. AS Roma on parhaillaan seitsemäntenä Serie A:ssa.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho pitää derbyn ajankohtaa epäreiluna, sillä Lazio pelasi Mestarien liigan ottelunsa jo tiistaina, kun taas AS Roma joutuu pelaamaan Slavia Prahaa vastaan Eurooppa-liigassa vasta torstai-iltana. Lazio saa sen vuoksi levättyä pidempään ennen derbyä.

Lazio-luotsi Maurizio Sarri otti kantaa Mourinhon kommentteihin tiistaisessa lehdistötilaisuudessaan Feyenoord-voiton jälkeen.

– AS Roma pelaa käytännössä harjoitusottelun torstaina. Me sen sijaan jouduimme taistelemaan toden teolla Feyenoordia vastaan. Jos minulta kysytään onko järkevää pelata derby sinä viikonloppuna, kun kummatkin joukkueet pelaavat europelejä, niin mielestäni se ei ollut paras ratkaisu Serie A:lta. Kenties he eivät ymmärrä, mitä derby merkitsee. Minusta tuntuu, että jotkut päättäjistä eivät ymmärrä jalkapalloa. Mutta totuus on se, että AS Roma pelaa ottelun, jossa he voivat lepuuttaa valtaosaa joukkueestaan, Sarri totesi.

Mourinho kuuli Sarrin kommentit ennen keskiviikkoista lehdistötilaisuuttaan ja otti kantaa kollegansa ulostuloon.

– Kenties tämä näyttää eron 26 pokaalia voittaneen valmentajan ja yhden pokaalin voittaneen valmentajan välillä. Jokainen ottelu on pelattava, eikä harjoitusotteluita ole olemassa. Haluaisin kuulla Serie A:n reaktion Sarrin kommentteihin. Odotan sitä innolla. Ihan kuin Sarri sanoisi, ettei Slavia Praha ole hyvä joukkue. Jos jonkun pitäisi loukkaantua näistä kommenteista, on se Slavia Prahan leiri.