Tšekin jalkapalloliitto on vahvistanut, että puolustajat Vladimír Coufal, Jakub Brabec ja hyökkääjä Jan Kuchta on lähetetty miesten maajoukkueesta kotiin.

Tšekkiläisen iSport-lehden mukaan kolmikko rikkoi maajoukkueen sääntöjä, kun he kävivät lauantaina juhlimassa yökerhossa Olomoucissa jalkapalloliiton johtoon kuuluvan Tomas Neumannin kanssa.

– Kolme pelaajaa rikkoi perusteellisesti maajoukkueen sisäisiä sääntöjä lauantai-iltana. Jakub Brabec, Vladimir Coufal ja Jan Kuchta ovat poistuneet maajoukkuekomennukselta välittömästi joukkueenjohdon päätöksellä, kertoi maajoukkue tiedotteessaan.

Kaikki kolme pelasivat perjantaina avauskokoonpanossa, kun Tšekki päätyi Puolan vieraana 1-1-tasapeliin EM-karsinnoissa.

Maanantaina Tšekki isännöi Moldovaa viimeisessä karsintapelissään, jossa kummallakin on isot panokset. Moldova tarvitsee kisapaikkaan voiton Tšekistä, jolle riittää myös tasapeli. Tšekki on joka tapauksessa mukana maaliskuussa pelattavassa EM-jatkokarsinnassa, jos se ei lunasta kisapaikkaa jo maanantaina.

Coufal edustaa seuratasolla englantilaista West Hamia, Brabec pelaa kreikkalaisessa Aris Thessalonikissa ja Kuchta edustaa kotimaassaan Sparta Prahaa.

Česká fotbalová reprezentace

@ceskarepre_cz
Tři hráči národního týmu zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu.