Helmareiden komeat voitto- ja nollapeliputket tulivat päätökseen tiistaina, kun se pelasi 2–2-tasapelin Slovakiaa vastaan vuoden viimeisessä Nations League ottelussa.

Suomi meni ottelussa saman tien johtoon, kun Emmi Alanen viimeisteli pallon sisään alle kahden minuutin pelin jälkeen, mutta päästi Slovakian tasoihin puolen tunnin kohdalla.

Ennen Diana Lemešovan tasoitusta, Helmarit oli pelannut viisi peräkkäistä nollapeliä, pitäen maalinsa puhtaana peräti 550 minuuttia putkeen.

Edellisen kerran Suomen omassa päässä oli soinut heinäkuussa, kun Skotlannin kaksi maalia 19 minuuttiin toivat sille 2–1-voiton.

Toisella puoliajalla Slovakia onnistui myös toistamiseen, kun Maria Mikolajova laittoi Suomen ensimmäistä kertaa Nations Leaguessa tappiolle.

Jutta Rantalan kaukolaukaus 20 minuuttia ennen täyttä aikaa riitti kuitenkin pelastamaan Helmarit tappiolta. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2–2.

Ottelun lopussa HJK:n 19-vuotias hyökkääjälahjakkuus Lotta Lindström, joka voitti päättyneellä kaudella Kansallisen liigan maalipörssin 17 maalilla 23 ottelussa, teki Helmarit-debyyttinsä tultuaan vaihdosta kentälle.

Helmarit oli jo varmistanut lohkovoittonsa viime torstaina, kun se voitti Romanian murskaavin 6–0-lukemin Turussa (lue lisää).

Lohkon voitto varmisti sille paikan myös Nations Leaguen A-tasolta ja EM-jatkokarsinnoista. Lohkon toisessa ottelussa Kroatia voitti Romanian 1–0-lukemin, nousten lohkossa toiseksi yli Slovakian.